Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winst zakenbank Goldman Sachs schiet omhoog

Winst zakenbank Goldman Sachs schiet omhoog

NEW YORK (ANP) - De bekende Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft afgelopen kwartaal de winst enorm sterk zien stijgen, ondanks de coronacrisis. Het bedrijf deed goede zaken met het begeleiden van grote beursgangen op Wall Street en het adviseren bij fusies en overnames. Ook met de handel in aandelen en obligaties werd meer geld verdiend, geholpen door de stijgende beurskoersen.

De nettowinst bedroeg bijna 4,4 miljard dollar, een stijging van 153 procent vergeleken met een jaar eerder. De baten stegen met 18 procent naar meer dan 11,7 miljard dollar.

Goldman Sachs wist bijvoorbeeld te profiteren van de miljardenbeursgangen in New York van maaltijdbezorger DoorDash en woningverhuurplatform Airbnb. Verder waren er verschillende mega-overnames in onder meer de chipsector, waar de bank advies bij gaf en commissies voor ontving. Daarnaast werden de kosten verlaagd. De winst viel veel hoger uit dan analisten hadden voorspeld.

Over heel 2020 werd door Goldman Sachs een winst geboekt van 8,9 miljard dollar, een toename van 13 procent. De omzet nam met 22 procent toe tot bijna 44,6 miljard dollar, het hoogste niveau in elf jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Goldman Sachs Group
ING

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. BIUSEE 19 januari 2021 15:39
  Laten we wel wezen, het verdienmodel van ING en ABN AMRO is bijna uitsluitend gebaseerd op het verstrekken van hypotheken en in het zakenbankieren spelen ze nauwelijks een rol mondiaal en bij beursgangen komen ze er gewoon niet tussen. Ze hebben veel managers en juristen, maar geen echte bankiers.
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Goldman Sachs Group 368,680 10 mei
  -2,210
  -0,60%
 2. ING Groep 11,012 10 mei
  +0,198
  +1,83%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare