Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Geef vrachtverkeer uitzondering bij avondklok'

ZOETERMEER (ANP) - Bij het ingaan van een eventuele avondklok moet er een uitzondering komen voor de logistiek en het vrachtverkeer. "Transport en logistiek heeft een vitale rol in het draaiend houden van de samenleving. Transport gaat 24 uur per dag door. Daarvoor is een uitzondering noodzakelijk", aldus branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN). Ook moet het woon- en werkverkeer van medewerkers in die sector daarbij worden meegenomen, vindt de organisatie.

Zonder de uitzonderingspositie houdt de levering aan veel apotheken, winkels en supermarkten volgens TLN op en dat is geen optie. "Distributiecentra worden dag en nacht beleverd, dan kun je niet opeens restricties in gaan stellen. Dan verstoor je cruciale bevoorradingsstromen", licht een woordvoerder toe.

Branchevereniging evofenedex, die tienduizenden logistieke ondernemers in Nederland vertegenwoordigt, laat weten ervan uit te gaan dat er een uitzondering wordt gemaakt voor cruciaal vervoer. "Net zoals dat bij vorige lockdowns en het dichtgaan van grenzen ging bij de bevoorrading van medicijnen en levensmiddelen. We maken ons er geen zorgen over", aldus een woordvoerster.

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 jan de vakman 18 januari 2021 18:55
  Een avondklok is de zoveelste ekonomische ramp, die totaal nergens voor nodig is, als we gewoon consekwent overal 1,5 m afstand houden gebeuren er praktisch geen ongelukken,als ik al die drama verhalen over handen wassen moet geloven,dan had ik al 300x overleden moeten zijn aan corona, er gaan elke week duizenden blikjes door mijn handen,dat zouden gevaarlijke broedplaatsen van het virus zijn,mijn uitermate roekeloze gedrag heeft me al die tijd zelfs nog niet 1 lichte vermaning van corona opgeleverd, jan wapent zich uitstekend tegen corona door van dat blik en aluminium geld volop heerlijk gevarieerd fruit te kopen,hij eet heerlijke groente van de tuin, tot nog toe beschermt dit hem perfect tegen corona, heel vreemd dat bij alle corona maatregelen aankondigingen,deze hoogst belangrijke zelfbewapenings maatregelen steevast ontbreken,het kan wel eens de oorzaak zijn van het feit, dat hoe harder we regelen, hoe meer corona ons uitlacht!!
 2. forum rang 6 Go Go Go ! 18 januari 2021 19:59
  Iemand overigens hier die weet of het virus ook kan kloklezen ? Anders hebben we er nog niets aan, zo’n straatverbod.

  Gedwongen thuis om de tafel een oud-Hollandsch spelletje “Mens-erger-je-niet” doen. Het spel “Risk” is verboden en ligt in een geheime ruimte onder de vloer. Wel zachtjes fluisteren, want anders hoort het virus je en komt het je halen.

 3. forum rang 8 Kaviaar 18 januari 2021 20:52
  quote:

  Rowi62 schreef op 18 januari 2021 19:35:

  Als je bevolking 1 uur buiten laat en dan met zijn allen naar de supermarkt rennen zul je zien dat besmettingen omhoog schieten. Hou de winkels lang open zodat de oudjes en obesitas niet overdag besmet worden.
  Terecht punt. Alleen de supermarkten tot laat open, om zo gespreider boodschappen te kunnen doen i.p.v. dat iedereen dat overdag doet, wat de drukte doet toenemen als ook mogelijke besmettingen.
  En zo niet, dan online.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links