Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Ruim 200 hotelschoonmakers raken baan kwijt'

UTRECHT (ANP) - Ruim 200 hotelschoonmakers raken op korte termijn hun baan kwijt door de coronacrisis. Vooral in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is het aantal hotelovernachtingen drastisch teruggelopen. Daardoor is er geen werk meer voor een deel van de schoonmakers bij EW Facility Services en Hotel Cleaning Company, meldt vakbond CNV.

"Het is een schok voor de schoonmakers, we hadden gehoopt dat ze in dienst konden blijven", zegt CNV-onderhandelaar Jan Kampherbeek. Volgens hem zien de schoonmaakbedrijven ondanks financiële ondersteuning van de overheid geen andere uitweg dan een deel van de mensen te ontslaan. "We hebben met de werkgevers afgesproken dat de ontslagen schoonmakers als eerste weer een baan krijgen aangeboden zodra het werk weer aantrekt", aldus Kampherbeek. De komende dagen krijgen de medewerkers te horen om wie het gaat.

De getroffen schoonmakers krijgen een transitievergoeding en kunnen een beroep doen op het scholingsfonds van de branche. Zo kunnen ze zich omscholen voor een andere baan.

EW Facility Services en Hotel Cleaning Company waren maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 drooglegging 18 januari 2021 17:31
  Ik wil niet moeilijk doen hoor! maar in Amsterdam gaat dit aantal dagelijks de deur uit in de hotelwereld, al wekenlang trouwens!

  Er is geen uitzicht op wat dan ook, de poen is op of raakt op, de werkloosheid in Amsterdam zal een nieuwe top neerzetten over 2-3 maanden.

  De hoofdstad leunde erg op het toerisme, de complete economie was daar toerisme, er was geen risico spreiding, het ging tenslotte ook al jarenlang goed.

  Die strook bij de PTA(cruise terminal) is schoon leeg nu, ze kunnen het schiereiland gewoon afsluiten, alles is dicht en abandoned.
 2. [verwijderd] 18 januari 2021 20:13
  quote:

  Philippe61 schreef op 18 januari 2021 17:52:


  Technologie is wat we meer moeten hebben in Amsterdam, dat voegt waarde toe aan een land. Niet toerisme.


  Alsof men niet blij was in Adam met centen van de gemiddelde toerist. Op korte termijn is technology geen oplossing, want de werklozen uit de toeristen sector hebben de ervaring en opleiding niet om in de techniek te werken.
 3. Censuurasshole 18 januari 2021 22:32
  quote:

  Ronald Engels schreef op 18 januari 2021 20:15:


  En bij de verkiezingen kiezen we allemaal weer die onbetrouwbare manipulerende indoctrinerende Rutte, hoe knettergek is het Nederlandse Volk????

  M.v.g.


  Beste Ronald,

  Helemaal mee eens. Die vent deugt voor geen meter en van mij mag hij snel oprotten. Hoe eerder hoe beter voor iedereen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links