Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

DHL: pakketbezorging gaat door tijdens avondklok

SCHIPHOL (ANP) - Pakketbezorger DHL gaat ervan uit tijdens een avondklok nog steeds te kunnen bezorgen, omdat de sector volgens het bedrijf cruciaal is en dus uitgezonderd zou moeten zijn van de avondklok. "We gaan er vooralsnog vanuit dat een avondklok geen directe impact heeft op onze activiteiten", laat een woordvoerder van DHL desgevraagd weten.

DHL verwacht dat behalve het bezorgen van pakketjes het werk in sorteercentra ook kan blijven doorgaan. "In bredere zin geldt dat mensen die de straat op moeten voor hun werk uitgezonderd zijn van een eventuele avondklok. Dan zul je wel een werkgeversverklaring moeten hebben. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken aan ons laten weten. Dit alles onder voorbehoud van de definitieve beslissing natuurlijk", aldus de woordvoerder. DHL wacht de uiteindelijke beslissing van de politiek over de avondklok af.

Post- en pakketdienst PostNL zegt niet te willen vooruitlopen op een eventuele avondklok en wacht op het besluit van het kabinet. "We zijn wel altijd zoveel mogelijk voorbereid en werken achter de schermen verschillende scenario’s uit", aldus een woordvoerster.

Ook maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, wil niet reageren op een mogelijke invoering van een avondklok. Het bedrijf bezorgt tijdens de tweede coronagolf vaker eten doordat restaurants moesten sluiten en mensen vaker thuisblijven.

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Putschrijvert 18 januari 2021 17:15
  quote:

  drooglegging schreef op 18 januari 2021 17:06:


  DHL acteert pro-actief +1
  Ze laten soepeltjes weten dat ze doorgaan, klok of geen klok, anders kunnen er nog eens 120.000 medewerkers in de NOW3 regeling.

  Is de haag bezig met een Blitz Krieg?

  Binnenkort moeten we ook de ramen gaan verduisteren.
 2. forum rang 5 ramp 2017 18 januari 2021 17:32
  quote:

  drooglegging schreef op 18 januari 2021 17:06:


  DHL acteert pro-actief +1
  Ze laten soepeltjes weten dat ze doorgaan, klok of geen klok, anders kunnen er nog eens 120.000 medewerkers in de NOW3 regeling.

  Is de haag bezig met een Blitz Krieg?


  Als ze gewone uren gaan bezorgen kunnen ze tienduizenden aan nemen en bestel wagens gaan kopen zou misschien zelfs economisch gezien veel beter zijn , misschien niet direct voor de pakket diensten , maar breeder gezien wel ...
 3. Damokless 19 januari 2021 06:38
  Langzamerhand ga ik mij meer zorgen maken om de complotgekkies dan het hele Corona gebeuren. De reactie lezende wordt het er niet beter op.

  On topic: PostNL staat nog maar aan het begin van gouden tijden. Online shoppen is nu ook door veel mensen ontdekt die het nooit deden omdat het niet nodig was. Nu ervaren ze het gemak. Ik bestelde al veel online, maar bestel nu bijna alles online. Niet meer zelf vanaf de winkel naar huis slepen, maar lekker bij de voordeur. Online was al booming, maar nu helemaal en een blijvertje voor veel mensen hoor ik om mij heen. PostNL voor juni op €4,-. En dat is eigenlijk nog belachelijk laag gezien de vooruitzichten.
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links