Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Picnic: avondklok zorgt voor derde minder capaciteit bij supers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. bdj 18 januari 2021 16:26
    Muller heeft het goed gezien. De mensen gaan gewoon naar de winkels, afhaalrestaurants e.d, alleen nu gewoon voor 20:00. Zitten we nog iets dichter op elkaar.

    Vanaf 20:00 begint het feestje en je blijft tot 04:00. Als je wat eerder naar huis wil kun je als jongere ook wel aan kansberekening doen, de kans dat je een agent of boa tegen komt is nihil.

    (4,8k besmettingen op 17,x mio)
  2. [verwijderd] 18 januari 2021 16:37
    Openbaar vervoer moet stoppen, alles rijd leeg voorbij, elke 6 minuten een gelede bus naar SPL vanaf zuid, complete waanzin, afschalen om economische reden zal iedereen begrijpen.

    Ik geloof nog steeds in het "Blokker systeem", dat hebben ze in korte tijd zeer goed op de rails gezet, zeer fijnmazig netwerk en de personele inzet is ook geen probleem, gewoon aanpassen aan de (tijdelijk) andere werkzaamheden.
  3. [verwijderd] 18 januari 2021 17:02
    Geldt het alcohol verbod nog? als je er goed en wel over nadenkt worden we gewoon gekneveld.
    Terugdraaien of versoepelen vanaf april waarschijnlijk, ook weer elke dinsdag 19.00 uur een goed nieuws show met drie gebarentolken om iedereen erbij te betrekken.

    "Beste mensen, we hebben het doorstaan, ik ga u nu voorlezen wat er allemaal weer teruggedraaid gaat worden, de aanstaande versoepelingen dus, we mogen trots zijn op ons zelf" aldus de nieuwe premier Thiery Baudet van Het Forum.
  4. [verwijderd] 19 januari 2021 09:07
    quote:

    Rowi62 schreef op 18 januari 2021 16:54:

    Klopt helemaal. In ons overbevolkte landje is elk uur en elke winkel minder voor boodschappen een drukte verhogend iets. Meer besmettingen ipv minder. Waren de dagdelen niet voor de oude kwesbare mensen? Avond voor jonge werkenden? NIET DOEN DOMME RUTTE
    Wat je zegt klopt niet.
    Het ouderenuurtje is van 7 tot 8 uur in de ochtend plus een extra uur naar keuze van de winkel. (Dit omdat voor elke winkel de situatie anders is.)

    Daarnaast is de omzet bij supermarkten i.v.m. het verbod op verkoop alcohol ná 20.00 uur 's avonds zeer laag.

    Ik werk zelf in een supermarkt. Niet alleen bij ons, maar ook bij onze collega's is de omzet verwaarloosbaar ten opzichte van de rest van de dag. De enige reden dat we nu nog open zijn is dat het personeel er toch is voor het vullen van de schappen.
    Als er een avondklok komt, gaat de winkel wel dicht om 20.00 uur, maar het aantal klanten dat dan extra in de middaguren zijn boodschappen komt doen zijn er hooguit 50. Dit is dan inclusief nog even snel een blikje drinken halen of een zak chips. Kijk je naar klanten dat bijvoorbeeld boodschappen doet voor meerdere dagen, dan zijn het er nog geen 20.
    Ook dit beeld is iets dat wij veelal horen van onze collega winkels.

    Die extra drukte overdag zal dus zeer meevallen.
  5. [verwijderd] 19 januari 2021 09:26
    Wat overigens wél zou helpen de drukte in de supermarkt te verminderen is als klanten zich aan het advies gaan houden alléén de boodschappen te doen.

    Nog steeds blijven de mensen samen boodschappen doen, omdat dat handiger/ gezelliger is dan alleen.

    "Ja maar ik doe ook meteen boodschappen voor mijn moeder". Vervolgens beide 5 artikelen afrekenen. (Had je die 10 producten niet alleen kunnen kopen?)

    "Ja maar wij doen altijd doen altijd samen de boodschappen". Euh, ja en dat kan nu even niet meer.

    "Wij hebben toch beide een winkelwagen, dus wat doe je moeilijk?!". Nou, doordat jullie samen komen, staat iemand anders bij de ingang te wachten tot die naar binnen kan.

    "Met zijn tweeën zijn we sneller de winkel weer uit dan in mijn eentje" Ten eerste ben je met z'n tweeën niet twee keer zo snel, ten tweede is dan alsnog de piekdrukte hoger dan wanneer je alleen komt.

    Zomaar even een paar voorbeelden van argumenten waar we de hele dag mee te maken hebben.
    En als we de klanten er op aanspreken krijgen we in de meeste gevallen verontwaardigde of zelfs agressieve reacties.

    Winkelpersoneel is niet opgeleid als BOA, wij hebben ook geen zin om elke dag geconfronteerd te worden met bovenstaande.

    Mensen moeten eens wat meer kritisch naar hun eigen gedrag kijken en dan pas klagen over de maatregelen en Rutte.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links