Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Plan om stroomstoringen te voorkomen goedgekeurd door ACM

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Nuchterbekeken 18 januari 2021 12:18
  Om een betrouwbare levering van electriciteit te waarborgen heb je nu eenmaal reservecapaciteit nodig. Dat is dus capaciteit die je "normaal" niet verkoopt, maar kunt gebruiken als er ergens iets faalt. En IEMAND moet voor die reservecapaciteit betalen ..... Wij dus, de gebruikers die een betrouwbaar netwerk wensen.
 2. sunyata 18 januari 2021 13:13
  In China en India willen ze stroomuitval voorkomen door het massaal bouwen van nieuwe kerncentrales, een vorm van stroomopwekking die eigenlijk nóg meer geschikt is voor dichtbebouwde regio's zoals West-Europa. China plant +-50 nieuwe centrales alleen al tot 2025.

  Overal ter wereld hetzelfde verhaal: groene energie die niet genoeg betrouwbare baseload levert en stroom die almaar duurder wordt. Zelfs in Japan heropenen ze kerncentrales ook na het nationale trauma van Fukushima (bekijk hun LNG-prijzen eens over de afgelopen weken). En dan hebben we het nog niet over al die nieuwe EV's die tegelijk opgeladen zullen moeten worden en véél energie vragen. Elon Musk stelde ook al dat dat op termijn niet goed te doen is zonder nieuwe kerncentrales...
 3. forum rang 6 Jopie1962 18 januari 2021 14:08
  quote:

  handkerchief schreef op 18 januari 2021 13:51:


  Met die zonnepanelen komen er klappen op het net tot 270 volt wissel reken maar dat dit niet zo gunstig is voor het net.Kan als een grote verbruiker opstart 215 wissel zijn als de zon even weg valt.


  Ja, simpel, je moet dus éérst even kijken naar het weerbericht vóórdat je de wasmachine aanzet !!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links