Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Plan om stroomstoringen te voorkomen goedgekeurd door ACM

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een plan om stroomstoringen zoveel mogelijk te voorkomen goedgekeurd van landelijk netbeheerder TenneT. Zo gaat het bedrijf medewerkers beter opleiden en het stroomnetwerk beter beveiligen en onderhouden.

Aanleiding voor de maatregelen is een stroomstoring in de omgeving van Eindhoven op 17 juni 2018. De ACM deed onderzoek naar die storing en heeft TenneT gevraagd om problemen structureel aan te pakken zodat de leveringszekerheid wordt vergroot.

TenneT werkt volgens de toezichthouder ook aan het sneller oplossen van storingen. Dat doet de netbeheerder onder meer door investeringen in de netten te doen. TenneT beheert de hoogspanningsnetten in Nederland en in grote delen van Duitsland.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Nuchterbekeken 18 januari 2021 12:18
    Om een betrouwbare levering van electriciteit te waarborgen heb je nu eenmaal reservecapaciteit nodig. Dat is dus capaciteit die je "normaal" niet verkoopt, maar kunt gebruiken als er ergens iets faalt. En IEMAND moet voor die reservecapaciteit betalen ..... Wij dus, de gebruikers die een betrouwbaar netwerk wensen.
  2. sunyata 18 januari 2021 13:13
    In China en India willen ze stroomuitval voorkomen door het massaal bouwen van nieuwe kerncentrales, een vorm van stroomopwekking die eigenlijk nóg meer geschikt is voor dichtbebouwde regio's zoals West-Europa. China plant +-50 nieuwe centrales alleen al tot 2025.

    Overal ter wereld hetzelfde verhaal: groene energie die niet genoeg betrouwbare baseload levert en stroom die almaar duurder wordt. Zelfs in Japan heropenen ze kerncentrales ook na het nationale trauma van Fukushima (bekijk hun LNG-prijzen eens over de afgelopen weken). En dan hebben we het nog niet over al die nieuwe EV's die tegelijk opgeladen zullen moeten worden en véél energie vragen. Elon Musk stelde ook al dat dat op termijn niet goed te doen is zonder nieuwe kerncentrales...
  3. forum rang 4 Jopie1962 18 januari 2021 14:08
    quote:

    handkerchief schreef op 18 januari 2021 13:51:

    Met die zonnepanelen komen er klappen op het net tot 270 volt wissel reken maar dat dit niet zo gunstig is voor het net.Kan als een grote verbruiker opstart 215 wissel zijn als de zon even weg valt.
    Ja, simpel, je moet dus éérst even kijken naar het weerbericht vóórdat je de wasmachine aanzet !!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links