Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Investeerders doen bod op Frans nutsbedrijf Suez

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Twee investeringsmaatschappijen hebben een overnamebod gedaan op het Franse nutsbedrijf Suez. Daarmee lijkt een overnamestrijd te ontstaan rond Suez dat ook een doelwit is van rivaal Veolia. Het Franse Veolia heeft al een groot belang in Suez en wil het gehele bedrijf overnemen.

De investeerders Ardian en Global Infrastructure Partners (GIP) hebben nu een bod neergelegd voor Suez van 11,3 miljard euro, ofwel 18 euro per aandeel. Veolia bezit 29,9 procent in Suez en wil de rest van de onderneming ook voor 18 euro per aandeel inlijven. Suez verzet zich daartegen en spreekt van een vijandige toenadering door Veolia. De twee bedrijven zijn actief met bijvoorbeeld waterzuivering en afvalverwerking. Door samen te gaan zou een wereldspeler ontstaan op dat gebied.

Ardian en GIP zeggen in gesprek te willen gaan met Veolia, dat op zijn beurt heeft aangegeven het belang in Suez niet te willen verkopen. Veolia nam dat belang in oktober over van het Franse energieconcern Engie. De Franse overheid heeft gezegd dat Suez en Veolia op vriendschappelijke wijze met elkaar moeten praten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RENEWI

8,830 15 okt
-0,258 -2,84%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.