Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koers bitcoin komt tot bedaren na recordopmars

LONDEN (ANP) - Aan de sterke opmars van de bitcoin lijkt voorlopig een einde gekomen. Volgens gegevens van Coinmarketcap, dat verschillende beurzen in de gaten houdt waarop de cryptomunt wordt verhandeld, was de digitale valuta zondag halverwege de middag weer ongeveer evenveel waard als in de eerste week van januari.

Aanvankelijk leek de opmars van de bitcoin zich dit jaar door te zetten. Anderhalve week geleden tikte de cryptomunt nog een absoluut recordniveau aan van meer dan 41.000 dollar. Maar daarna ging de bitcoin stevig onderuit, tot circa 31.000 dollar. De waardedaling van de bitcoin zou volgens kenners met een duurdere dollar te maken hebben, waardoor andere beleggingen minder aantrekkelijk worden. Vervolgens trok de waarde weer aan tot bijna 40.000 dollar, om daarna weer terug te zakken tot zo'n 35.000 dollar.

Mogelijk speelt mee dat president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) zich onlangs kritisch heeft uitgelaten over de bitcoin. Volgens haar gaat het om een "zeer speculatief bezit". Lagarde riep tevens op tot wereldwijde regulering van de bitcoin en benadrukte nogmaals dat de digitale valuta ook door criminelen is gebruikt voor witwaspraktijken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BTC/CHF
BTC/EUR
BTC/USD

Gerelateerd

Reacties

40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. eldee99 17 januari 2021 15:37
  Volgens mij kan Christine roepen wat ze wil, maar het publieke geld heeft de bitcoin bubbel weer lekker opgeblazen. Nu stappen mondjesmaat de institutiele en de vroege beleggers uit, waarna de publieke investeerders weer in paniek raken en de koers een duikvlucht gaat maken. Zo gaat het altijd met dit soort dingen.
 2. forum rang 4 Sir Cryptalot 17 januari 2021 16:19
  quote:

  Go Go Go ! schreef op 17 januari 2021 15:28:

  Vindt Christine vast griezelig. Als er een ontwikkeling plaatsvindt buiten de gebaande paden van de ECB. Als er iets gebeurt waar ze dus eigen geen invloed op heeft. Waarschijnlijk liever een eigen Euro cryptomuntje op termijn, zodat men de markt kan blijven gijzelen.

  Laten we wel eerlijk zijn, ze heeft gelijk qua speculatief en volatiliteit. Daarnaast is het bestaan van alle DNM afhankelijk van de verschillende crypto valuta. Ik kan me zo voorstellen dat je daar als maatschappij grip op wil hebben. Ik vind ook dat je Lagarde tekort doet door haar als stug/conservatief af te schilderen, lees maar wat interviews met haar.
 3. geobeo 17 januari 2021 17:17
  quote:

  Sir Cryptalot schreef op 17 januari 2021 16:19:

  [...]
  Laten we wel eerlijk zijn, ze heeft gelijk qua speculatief en volatiliteit. Daarnaast is het bestaan van alle DNM afhankelijk van de verschillende crypto valuta. Ik kan me zo voorstellen dat je daar als maatschappij grip op wil hebben. Ik vind ook dat je Lagarde tekort doet door haar als stug/conservatief af te schilderen, lees maar wat interviews met haar.
  Grappig dat selectief redeneren over speculatie en volatiliteit. ALLES op de beurs is speculatie en elke investering buiten de beurs (inclusief de huizenmarkt) is dat ook.

  Verder is volatiliteit ook breed aanwezig op de beurs en daarbuiten. Ik bedoel, er zijn nu ook mensen die voor gigantische bedragen aan AF-KLM aandelen kopen. Hoe is dat geen speculatie?

  En het opkopen van alles en nog wat door centrale banken met gigantisch inflatie op de internationale huizen markten? Geen speculatie?

  Ik snap dus niet hoe dat argumenten kunnen zijn om specifiek Bitcoin aan te vallen.

  Je kunt hoog of laag springen, maar euro's aanhouden is sinds de oprichting van Bitcoin risicovoller gebleken dan Bitcoin aanhouden. De waarde van EUR is gigantisch afgenomen in de afgelopen 10+ jaar en daar zijn Lagarde en haar voorgangers 100% verantwoordelijk voor.

  Ze kunnen lullen wat ze willen, maar die koopkracht in de EUR gaat alleen maar verder afnemen. Dat weet ik, dat weet jij en dat weet iedereen. Dus zolang Bitcoin niet volledig instort kan ze beter wat meer naar haar eigen organisatie kijken. Deze aanvallen op Bitcoin en de onderbouwing ervan zijn totaal ongeloofwaardig.
 4. Poet-in 17 januari 2021 18:31
  Bitcoin wordt gezien als ontwrichtend voor het monetaire systeem. Het staat de centrale banken niet aan dat het niet door hen kan worden gemanipuleerd en per definitie deflatoir is. Daarnaast verliezen de banken hun monopolie op het systeem, wat overigens sowieso aan het afbrokkelen is door fintech concurrentie. De koers is behoorlijk volatiel, maar daarmee geen ponzi of bubbel. Adoptie zal het stabieler maken. Je kunt de exchanges verbieden, maar de onderstroom van decentralisatie van het monetaire stelsel is niet meer te stoppen...
 5. forum rang 5 Jason Voorhees 17 januari 2021 18:57
  Ik snap bitcoin niet dus daarom beleg ik er niet in, maar je kunt er toch niet mee betalen?
  Ik verkoop mijn auto aan de iemand en die zegt ik betaal er 1 bitcoin voor, dat doet toch niemand of ben ik gek. Ik zei al ik begrijp het niet, het valt of staat toch gewoon met wat een ander het waard vindt, als die ander het niets waard vindt zal hij ook zijn auto niet verkopen voor een bitcoin.
 6. forum rang 4 efreddy 17 januari 2021 21:02
  quote:

  Travis Bickle schreef op 17 januari 2021 18:57:

  Ik snap bitcoin niet dus daarom beleg ik er niet in, maar je kunt er toch niet mee betalen?
  Ik verkoop mijn auto aan de iemand en die zegt ik betaal er 1 bitcoin voor, dat doet toch niemand of ben ik gek. Ik zei al ik begrijp het niet, het valt of staat toch gewoon met wat een ander het waard vindt, als die ander het niets waard vindt zal hij ook zijn auto niet verkopen voor een bitcoin.
  Je kan er wel mee betalen en ontvangen ,meestal gebeurt dit wel door sites die via reclame op de site geld ontvangen in $,BTC.
  Een deel ervan betalen ze ervan uit om bezoekers naar hun site te lokken en zelf meer reclameontvangsten te kunnen ontvangen.
  Elke transactie gedaan met BTC kan worden gevolgd, zo betaalde deze site op 1 /10/2020 18:59 uur
  0.63008594 BTC uit (0.00139096 BTC waren kosten) aan 315 BTC adressen.

  www.blockchain.com/btc/tx/94272c92a12...

 7. forum rang 4 efreddy 17 januari 2021 21:23
  Men kan dus ook fracties van BTC bezitten zonder dat men er ooit heeft gekocht omdat men zich voor een dienst in BTC liet betalen, crypto zoals BTC is voor iedereen die dat wil toegankelijk , er moeten geen grote kapitalen inzitten. Volgens de huidige BTC rich list bevat 50.14 % van de adressen maar tussen de 0.00000001 en 0.001 BTC en dus minder dan 30€ aan huidige koers. De volgende 24.63% van de adressen minder dan 300€ aan huidige koers.
  Het adres met de meeste BTC nu 141452 is een huobi cold wallet,1 van de grootste crypto exchanges wereldwijd met dus een heleboel gebruikers .

  bitinfocharts.com/top-100-richest-bit...
 8. finance2u 17 januari 2021 21:43
  Alleen goud heeft echt waarde door de eeuwen heen en daarom staat het ook op de balansen van alle centrale banken. Of bitcoin over 10-20 jaar nog bestaat (of de dollar of de euro) geen idee. Misschien zijn er wel super computers die de bitcoin software kan kraken op een of andere manier of het wordt simpelweg verboden dan wel belast vanwege de enorme belasting op het energienetwerk..of wat ze ook maar kunnen verzinnen om het te ontmoedigen. Bitcoinhouders van het eerste uur hebben wel ontzettend veel geld kunnen verdienen en wie weet nog VEEL meer, het is ze gegund ook
 9. Smooth Operator 17 januari 2021 22:04
  opties genoeg :

  Je stort zwart geld op een bitcoin account door de maanden heen, koopt dan een huis int buitenland en betaalt met bitcoin. In veel landen kan dat al.

  Je laat het huis effe staan of verhuurt het...en verkoopt hem dan weer in de munteenheid van dat land. Je laat het Officieel Geld storten op een plaatselijke bankrekening op uw naam of iemand anders naar wens...vervolgens stort je het Geld op uw rekening hier in Belgie en je zegt tegen de bank dat je dat huis al jaren geleden had gekocht en dat je er een meerwaarde op hebt gemaakt. documenten breng je met een 'notaris ter plaatse" in orde :-)

  je kan een nieuwe wagen kopen in het buitenland met bitcoin...

  Je kan een klomp goud kopen met Bitcoin....en vervolgens...

  Je kan diamant kopen met bitcoin...en vervolgens....

  Je kan een vennootschap opstarten in Dubai of Turkije met bitcoin geld , kapitaal volstorten en geld factureren rondom rond of gewoon echte zaken doen met het huisland....

  Alles kan en is zo Wit als Dash witter kan het niet ;-)

 10. Cloverleaf 17 januari 2021 22:09
  quote:

  geobeo schreef op 17 januari 2021 18:18:

  Kan iemand mij trouwens uitleggen hoe je witwast met Bitcoin?

  Je koopt Bitcoin en dan? Dan kun je ineens een huis kopen met bloedgeld zonder dat iemand het merkt?
  Misschien m.b.v. de grote koersschommelingen? Ik heb geen bitcoins. Wordt aankoop van bitcoins en de koers op dat moment geregistreerd? Is dat goed te achterhalen door de belastingdienst? Ik lees wel altijd dat je ze moet opgeven maar is het bezit door de belastingdienst te achterhalen? Lijkt me allemaal wel fraudegevoelig. Binnenkort de Bitcoin affaire.
 11. forum rang 8 Branco P 17 januari 2021 22:35
  quote:

  Poet-in schreef op 17 januari 2021 19:32:

  Je kunt er wel mee betalen. Zie het als een euro, dollar, etc. Ook fracties van een bitcoin kun je onderling betalen. Via exchanges (coinbase, kraken, etc) kun je vervolgens de btc’s omwisselen naar euro’s of andere valuta.
  Je kunt er niet mee betalen, alleen op wat verdwaalde webshops maar je kunt er geen brood mee kopen bij de bakker en ook aan de kassa van Albert Heijn kun je er niet mee terecht. Geen verkeerde voorstelling van zaken geven a.u.b. Bitcoin heeft maar een zeer beperkte betaal-functie en dat is ook de reden dat de koers volledig ontspoord is. Zou je er wel overal mee kunnen betalen en het dus een courant betaalmiddel zijn, dan was de Bitcoin ten opzichte van de Dollar/Euro in 10 jaar tijd misschien zo'n 20% gestegen maar geen > 30000%.

  Als Bitcoin al iets is, dan is het een soort collectors-item, zoals een schilderij dat ontzettend duur ( > 1mio euro) kan zijn hoewel de productie ervan wellicht ooit slechts 100 euro kostte. De vraag is dan alleen, wat is er zo leuk aan het bezitten van zo'n Bitcoin? Ja, dat een andere verzamelaar er ook heel veel geld voor over heeft misschien? Maar wat dat betreft is de gelijkenis met de prijs voor een Tulpenbol tijdens de Tulpenmanie een beter voorbeeld. Toen de prijs van een Tulpenbol ooit zowat even hoog was als de prijs van een heel huis, toen begonnen de rijke dames Tulpenbollen in hun klederdracht te dragen als teken van rijkdom. Maar de prijs van een Tulpenbol ging weer gewoon naar een paar eurocent toen die Tulpenmanie voorbij was... en hetzelfde staat de Bitcoin te wachten. Het kan nog heel lang duren, maar het gaat wel een keer gebeuren.

  Vandaar ook de terechte waarschuwing van de ECB.
40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. BTC/CHF mei '20
  6.865,7200
  0,00% 0,0000
 2. BTC/EUR mei '20
  6.469,16
  0,00% 0,00
 3. BTC/USD 20:07
  38.052,09
  +2,59% +959,38

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links