Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Maaltijdbezorger Deliveroo meer dan 7 miljard dollar waard

LONDEN (ANP) - De Britse maaltijdbezorger Deliveroo is door investeerders gewaardeerd op meer dan 7 miljard dollar. Daarmee is het bedrijf in enkele jaren flink in waarde gestegen. In 2017 werd aan Deliveroo, dat ook in Nederland actief is, nog een prijskaartje van 2 miljard dollar toegekend.

De nieuwe waardering gebeurde bij een financieringsronde door bestaande aandeelhouders waarmee de onderneming dik 180 miljoen dollar ophaalde. Deliveroo benadrukte daarbij te blijven investeren in groei en vernieuwing. Zo wil het in 2013 opgerichte bedrijf verder uitbreiden met het bezorgen van boodschappen. In het Verenigd Koninkrijk begon Deliveroo vorig jaar met een boodschappenservice en die is sindsdien hard gegroeid.

Door de coronalockdowns en vele gesloten restaurants gaat het sowieso goed met de bestellingen in de maaltijdbestel- en bezorgbranche. Het Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway, bekend van Thuisbezorgd.nl, meldde al dat het in het laatste kwartaal van vorig jaar veel meer orders binnenkreeg dan een jaar eerder.

Beurs

Voor beleggers zijn de ontwikkelingen interessant, omdat Deliveroo dit jaar waarschijnlijk een gang naar de beurs maakt. Het gaat naar verwachting om een van de grootste Britse beursgangen in jaren.

De concurrentie tussen maaltijdbezorgers is erg sterk. Deliveroo onderscheidt zich van andere spelers in de branche doordat de onderneming het Amerikaanse webwinkelconcern Amazon aan zich heeft weten te binden. Die nam vorig jaar een groot minderheidsbelang in het bedrijf. Amazon kreeg daarvoor toestemming van de Britse autoriteiten die bezwaren van concurrenten waaronder ook Domino's Pizza aan de kant schoven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD
JUST EAT TAKEAWAY

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 17 januari 2021 19:02
  Het oppompen voor de beursgang is weer begonnen.

  Mijn buurman wil zijn auto ook naar de beurs brengen.
  Het is een uniek exemplaar aangezien ik geen andere auto ken met zo een krassen en deuken patroon.

  Het is een Toyota Corolla uit 1998 met 321000 km op de teller.
  Om de auto beursgang klaar te maken heb ik hem 10 euro geleend zodat hij gewassen kan worden door de overbuurjongen.

  Ik krijg die 10 euro uiteindelijk terug en anders 0.0000001% van de auto.

  Door deze 'financieringsronde' gezien de voorwaarden is de auto dus nu gewaardeerd op 100 miljoen.

  De waarderingen van alle andere autos in de straat zijn nu ook door het dak gegaan want die slechts 10 miljoen is zo goedkoop voor een opel kadet uit 1984 met 430000km op de teller als die andere 100 miljoen waard is volgens een financieringsronde van 10 euro.

  Ik maak het natuurlijk belachelijk maar zo werkt het wel.

  En dan kan al het andere weer verder verhoogd worden want ze zijn ineens zo relatief goedkoop tov die nog veel belachelijk duurdere concurrent.

  Als je brood gaat kopen en een wit brood kost 2.20 en een bruin brood kost 2.40.

  En een week later ga je weer en een wit brood kost 20.000 euro en een bruinbrood 24.000 euro dan vraag je je toch ook niet af, waarom is dat wit brood zo goedkoop strong buy koersdoel 22.000 euro?

  Nee beide stront duur.

  Net als de waardering van aandelen in het algemeen historisch goedkoop wordt gevonden omdat obligaties met negatieve rente natuurlijk historisch helemaal belachelijk duur zijn en aandelen historisch wat minder belachelijk duur maar ga het zeker niet goedkoop noemen om mensen met minder kennis er maar in te lokken met hun zure spaargeld.

2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. EUR/USD 1,2165 18:46
  +0,0033
  +0,27%
 2. JUST EAT TAKEAWAY 79,390 17:39
  -0,610
  -0,76%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare