Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Amazon wil uitzendrechten Italiaanse Serie A hebben'

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Techconcern Amazon aast naar verluidt op de uitzendrechten van de Italiaanse Serie A. Het bedrijf zou volgens ingewijden van plan zijn mee te bieden op de televisierechten van de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie.

Amazon bindt daarmee de strijd aan met internet- en telecomprovider en aanbieder van kabeltelevisie Comcast, dat onderdeel is van Sky. Het bedrijf uit Seattle zou grootse plannen hebben met de uitzendrechten voor Prime-leden. De deadline voor biedingen voor de rechten voor de komende drie jaar is op 26 januari. Daarbij wordt gemikt op 1,15 miljard euro aan opbrengsten.

Amazon is steeds vaker in de markt voor Europese voetbalcompetities en andere sporten zoals American Football. Die wil het aanbieden aan zijn Prime-abonnees, die tegen betaling onder meer toegang hebben tot exclusieve tv-programma's en sportuitzendingen. Zo mag Amazon al een aantal geselecteerde wedstrijden uit de Engelse Premier League laten zien, de populairste voetbalcompetitie ter wereld. Ook werden al uitzendrechten voor wedstrijden uit de Amerikaanse NFL bemachtigd.

Nieuwe inkomstenbronnen

De Serie A is op zijn beurt op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen. Vorig jaar kwam de competitie tot een akkoord met investeerders CVC Capital Partners en Advent International voor een belang in een nieuwe mediatak die wordt gecreëerd door de voetbalcompetitie. De investeerders betaalden 1,7 miljard euro voor 10 procent van de nieuwe onderneming, die de televisierechten van de voetbalcompetitie zal beheren. Het Italiaanse FSI-fonds maakt ook deel uit van het consortium.

In de Italiaanse competitie spelen grote namen als Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic, maar ook Nederlanders als Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Rick Karsdorp. Daarbij is het geld hard nodig, ook door jaren van slecht financieel beleid.

Coronacrisis

De coronacrisis maakt het er voor de competitie en de teams niet beter op, omdat inkomsten op wedstrijddagen verdampten omdat er geen publiek is toegestaan. Ook zit de crisis de inkomsten uit uitzendingen in de weg.

Vertegenwoordigers van Amazon en de Serie A weigerden commentaar te geven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ajax 15,350 13:28
0,000
0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare