Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

General Motors straalt op Wall Street

General Motors straalt op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag bij de opening rond de slotstanden van een dag eerder. De graadmeters werden de laatste tijd vooruitgeholpen door het stimuleringspakket dat de aanstaande president van de Verenigde Staten, Joe Biden, in het vooruitzicht stelde. Automaker General Motors (GM) was woensdag een opvallende stijger.

GM won in de vroege handel 9,5 procent. De automaker stapt met een nieuwe entiteit BrightDrop in elektrisch rijden. De dochteronderneming richt zich op de markt voor bestelwagens met een stekker. Daarbij wordt BrightDrop ook actief op het gebied van vlootdiensten en -beheer.

De leidende Dow-Jonesindex steeg in de openingsminuten een fractie tot 31.102 punten. De brede S&P 500 deed dat ook en stond op 3805 punten. Techgraadmeter Nasdaq ging eveneens licht vooruit tot 13.086 punten.

Afzettingsprocedure Trump

Door vaccinhoop en de aanstaande extra steun voor de economie stegen de beurzen de laatste tijd tot recordhoogtes. Daarmee werd de vrees voor de negatieve impact van de coronacrisis opzijgezet. Evengoed neemt het aantal Covid-19-besmettingen in de VS snel toe. Daarbij is ook het herstel van de arbeidsmarkt gestagneerd.

Later op woensdag wordt in het Huis van Afgevaardigden gestemd over de afzettingsprocedure voor de zittende president Donald Trump. Dit vanwege de bestorming van het Capitool door Trump-aanhangers vorige week. Daarbij vielen vijf doden. Trump wordt verweten de menigte te hebben opgehitst, waarbij hij beschuldigingen van stembusfraude bij de door hem verloren verkiezingen bleef herhalen. Daar is overigens geen bewijs voor.

Boeing

Boeing verloor 0,3 procent aan beurswaarde. De vliegtuigmaker leverde afgelopen jaar bijna 60 procent minder vliegtuigen af. Door de coronapandemie kwamen veel luchtvaartmaatschappijen in grote financiële problemen, waardoor ze massaal investeringen in nieuwe vliegtuigen uitstelden. Daarnaast kampte de onderneming met de veiligheidskwestie rond de 737 MAX.

Creditcardmaatschappij Visa verloor 1 procent. De onderneming zette een streep door de overname van technologiebedrijf Plaid ter waarde van 5,3 miljard dollar. Dit vanwege mededingingsbezwaren in de VS. Verder verloor Dropbox 3,5 procent. De clouddienst voor het opslaan van bestanden kondigde aan 11 procent van zijn personeelsbestand te willen schrappen.

De euro was 1,2170 dollar waard, tegen 1,2159 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent minder op 52,89 dollar. Brentolie werd 2,6 procent duurder op 57,10 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
General Motors Company
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Tulum 13 januari 2021 16:09
  20jaar geleden was het internet. Als je dat meenam in het strategische praatje dan was je er zeker van dat de koers een sprong zou maken. Nu is elektrisch het toverwoord. Kan lang goed gaan, maar verwachtingen lopen vaak uit de pas met de realiteit. De hype cycle van Gartner laat dit mooi zien.
 2. forum rang 6 s.lin 17 januari 2021 15:52
  GM investeert bijna $ 800 miljoen om Canada's eerste grootschalige EV-fabriek te creëren
  Zo. ??17 januari 2021,

  General Motors maakte vrijdag bekend dat het een overeenkomst heeft bereikt met vakbond Unifor en bijna $ 800 miljoen zal investeren om zijn CAMI-fabriek in Ontario om te vormen tot Canada's eerste grootschalige fabriek voor elektrische voertuigen.

  Vorige week lanceerde General Motors ( GM ) zijn BrightDrop-bedrijf, dat klanten een ecosysteem van verbonden en geëlektrificeerde producten en diensten zal bieden die zijn ontworpen om de levering van goederen en diensten te verbeteren.

  BrightDrop zal de EV600 ontwikkelen, een elektrische lichte bedrijfswagen, waarvan GM hoopt dat deze eind 2021 klaar zal zijn voor levering.

  De CAMI-investering is de laatste in een lange reeks recente ondernemingen van GM in Canada. De CAMI-fabriek zal de komende twee jaar overschakelen van de huidige productie van de Chevrolet Equinox naar de productie van BrightDrop EV600. ( Zie GM-aandelenanalyse op TipRanks )

  Argus Research-analist Bill Selesky heeft zijn rating op GM drie dagen geleden verhoogd van Hold naar Buy en een koersdoel gesteld van $ 56. Dit impliceert een opwaarts potentieel van ongeveer 12% ten opzichte van het huidige niveau.

  Selesky zei dat GM blijft uitbreiden naar elektrische en autonome voertuigen en dat het profiteert van "hoge marges" in Noord-Amerika en van "solide cashflow en een sterke balans".

  Consensus onder analisten is een sterke koop op basis van 13 aankopen en 1 hold. Het gemiddelde koersdoel van $ 53,50 suggereert een opwaarts potentieel van ongeveer 7% voor de komende 12 maanden.

  GM scoort een perfecte 10 van Tipranks ' Smart Score- tool, wat aangeeft dat het een grote kans heeft om de marktverwachtingen te overtreffen.

  finance.yahoo.com/news/gm-invest-near...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links