Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Poolse pakketbezorger InPost pakt het anders aan

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. its all in the game 13 januari 2021 14:20
  Hier in mijn buurt staat ook al zo`n ding op een OV knooppunt, van DHL volgens mij. Wanneer je een pakje verwacht krijg je op je mobiel een QR code en daarmee kun je het kluisje openen. Het veroorzaakt tig veel meer verkeer in de wijk en dus veel overlast, en toch ook co2, want ieder komt met de auto. En de busjes van postnl, ups en collega`s blijven wel gewoon nog aan huis bezorgen. Het zou een beter idee zijn dat alle vervoerders van hetzelfde systeem gebruik gaan maken, welke niet opgezet is door een vervoerder, maar door een onafhankelijk bedrijf.
 2. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 januari 2021 14:46
  quote:

  g.raaier schreef op 13 januari 2021 14:41:


  Dit is niet nieuw . Zowel POSTNL als DHL willen deze pakketstations al jaren plaatsen echter is dat in Nederland nu eenmaal niet zo makkelijk. Partners als supermarkten huren over het algemeen de winkelruimte en het plaatsen van een pakketstation buiten is dan vaak niet mogelijk.


  Tegenwoordig zijn er genoeg leegstaande (buurt)winkels.
 3. its all in the game 13 januari 2021 15:47
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 13 januari 2021 14:46:


  [...]

  Tegenwoordig zijn er genoeg leegstaande (buurt)winkels.


  Buurtwinkels moeten gehuurd worden, dan zijn de ruimtes vaak te groot voor die paar kluisjes, ze zijn vaak niet bereikbaar met de auto, moeten voorzien zijn van personeel en zijn alleen maar overdag open van bijv. 8-17 uur, of er moet meer personeel bereidwillig zijn om ook op zaterdag en `s avonds open te willen. Al met al lost dat dus helemaal niets op, dan zijn die kluisjes buiten op openbare ruimtes toch veel beter, ondanks de nadelen die dat dan weer geeft. En waarom die kluizen niet in of buiten een bouwmarkt of benzine station?
 4. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 januari 2021 16:13
  quote:

  its all in the game schreef op 13 januari 2021 15:47:


  [...]Buurtwinkels moeten gehuurd worden, dan zijn de ruimtes vaak te groot voor die paar kluisjes, ze zijn vaak niet bereikbaar met de auto, moeten voorzien zijn van personeel en zijn alleen maar overdag open van bijv. 8-17 uur, of er moet meer personeel bereidwillig zijn om ook op zaterdag en `s avonds open te willen. Al met al lost dat dus helemaal niets op, dan zijn die kluisjes buiten op openbare ruimtes toch veel beter, ondanks de nadelen die dat dan weer geeft. En waarom die kluizen niet in of buiten een bouwmarkt of benzine station?

  Jouw verhaal is onzin; er is helemaal geen personeel noodzakelijk in een buurtwinkel die omgebouwd is tot pakkettenautomaat.
  Ik had het over leegstaande buurtwinkels.
 5. [verwijderd] 13 januari 2021 16:51
  quote:

  Toekomstbeeld schreef op 13 januari 2021 15:08:


  Vraag me af waarom dit bedrijf van kluzien geclassificeerd wordt als pakketbezorger.....ze bezorgen kluizen waar pakketten ingestopt worden.

  Pakketbedrijven gebruiken hun kluizen.  Inderdaad.

  Slecht weer van ANP.

  Zij zetten die kluisjes neer en vormen zo weer een extra schakel die ik juist helemaal niet wil hebben.

  Gaan ze juist gekoelde kastjes testen voor de supermarkt boodschappen en vervolgens die kasten bij plekken zoals supermarkten neerzetten.

  De cijfers zijn in korte tijd flink opgevoerd en de beloftes en verwachtingen spatten er vanaf.

  Lekker cashen en ik geef ze geen ongelijk.
 6. its all in the game 13 januari 2021 18:36
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 13 januari 2021 16:13:


  [...]
  Jouw verhaal is onzin; er is helemaal geen personeel noodzakelijk in een buurtwinkel die omgebouwd is tot pakkettenautomaat.
  Ik had het over leegstaande buurtwinkels.  Hoezo onzin? Of je haalt de voorgevel uit de winkel en zet daar alle kluizen in, of je zet de kluizen binnen in de winkel, maar dan moet er toch echt wel personeel zijn en de winkel moet huur betalen, dan moet je nogal wat kluizen neerzetten.
 7. [verwijderd] 13 januari 2021 19:01
  Ze zetten die pakketautomaten ook niet voor niets neer bij druk bezette punten omdat er dan ook altijd mensen zijn en minder kans op hang jongeren of andere figuren die ook interessant vinden wat jij uit die kluis haalt.

  Als je het in een gesloten ruimte gaat doen waar je wel nog binnen kan zoals DZR aangeeft met evt oude buurtwinkels of iets dergelijks wordt het helemaal een ellende met zwervers drugsgebruikers en anderen die net daar liever ff binnen zitten.

  Je zal het moeten combineren met bijvoorbeeld een 24uurs shop achtig idee maar waar heb je al die automaten dan nog voor nodig, dan is het eigenlijk gewoon weer een afhaalpunt, een beetje groot magazijn er achter goed ingedeeld en een robot moet met een druk op de knop dat pakketje zo naar voren kunnen toveren.

  Je krijgt een scanbare code bij je bericht dat je pakket er is en je gaat er naar toe, houd de code voor de scanner en hoppa pakket wordt door de computer en verdere automatisering gepresenteerd.

  Kunnen we niet gewoon met zijn allen langs het distributiecentrum rijden, dat scheelt nog meer , als we dat dan wel natuurlijk allemaal met de fiets gaan doen....

  Sorry hoor maar reken mij gewoon een euro meer ofzo en bezorg mij dat ding gewoon thuis met een electrische oplossing.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke 4,572 15:20
+0,020
+0,44%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links