Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Reorganisatie Shell kost honderden banen in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Shell schrapt waarschijnlijk tot zo'n 700 banen bij zijn Britse tak als onderdeel van de eerder aangekondigde grote reorganisatie bij het olie- en gasconcern. Hoeveel arbeidsplaatsen er in Nederland verloren gaan, is nog altijd niet bekend.

Shell kondigde in september al aan dat er een streep gezet wordt door 7000 tot 9000 banen, om kosten te besparen vanwege de coronacrisis. Het banenverlies moet leiden tot kostenbesparingen van 2 miljard tot 2,5 miljard dollar per jaar.

Nu is duidelijk geworden dat Shell zijn Britse personeelsbestand komende twee jaar naar verwachting met 10 procent tot 14 procent terugbrengt. Een precies aantal kan het concern evenwel nog niet geven.

Shell heeft ook aangegeven dat het van plan is om 330 banen te schrappen bij de zogeheten Noordzee-activiteiten. Dit raakt waarschijnlijk vooral kantoormedewerkers in het Schotse Aberdeen.

Bij het Brits-Nederlandse concern werken wereldwijd ongeveer 83.000 werknemers, van wie 9000 in Nederland en zo'n 5000 in het Verenigd Koninkrijk.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 12 januari 2021 18:46
    Door dat het op veel plaatsen behoorlijk vriest, trekt de vraag naar gas stevig aan en daarmee ook de prijs, die prijsval was stevig mede oorzaak van de shell dip, als koning winter met nog wat vastere hand gaat regeren, dan zitten we met shelletje zo weer aan de 20€ + een kw div van 20 euro cent, het lijkt mij een heel mooi bijkoop moment!!
  2. forum rang 4 stockholder 12 januari 2021 18:49
    quote:

    jan de vakman schreef op 12 januari 2021 18:46:

    Door dat het op veel plaatsen behoorlijk vriest, trekt de vraag naar gas stevig aan en daarmee ook de prijs, die prijsval was stevig mede oorzaak van de shell dip, als koning winter met nog wat vastere hand gaat regeren, dan zitten we met shelletje zo weer aan de 20€ + een kw div van 20 euro cent, het lijkt mij een heel mooi bijkoop moment!!
    Mooi gesproken Jan. Je doet je naam eer aan !!
  3. geobeo 12 januari 2021 19:16
    quote:

    M M schreef op 12 januari 2021 18:33:

    veel gas, dat is wel een mooie tussenvorm, voor tijdens een transitie.
    De transitie waarheen dan? Welke bron gaan we heen die continu aan de vraag kan voldoen (dus geen windmolens/zonnepanelen die soms niks doen)?

    Gas is helemaal geen mooie tussenvorm. Stoot veel CO2 uit en zorgt voor geopolitieke conflicten (Duitsland afhankelijk van Rusland).

    Kern energie is een mooie tussenvorm. Heb je al die dure windmolen en zonnepaneel onzin niet eens nodig.
  4. I need a dollar 12 januari 2021 20:22
    “kernenergie als mooie tussenvorm”, waarheen dan als je niet geloofd in wind of zonne?

    Volgens mij is probleem van wind of zon die er soms niet is, gewoon een opslag probleem.

    Er zijn meerdere opties:
    - Opslag/omzetten naar waterstof en waterstof tanken aan de pomp
    - Windmolens kunnen een binnendijks gebied leegpompen, en je laat het geleidelijk vollopen via waterkrachtturbines. dan heb je een constante stroom die zelfs controleerbaar is
    - Opslag stroom in superbaterij

    Opties zat we moeten het alleen doen en zorgen dat we zelf de producenten zijn (niet kopen in Denemarken) Laat NLD koploper worden om de technologie te leveren. Bijkomend voordeel minder geld naar broeinest midden-oosten.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links