Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oud-baas Airbus stapt aan boord start-up voor vliegende taxi's

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Voormalig Airbus-topman Tom Enders treedt toe tot de raad van bestuur van de Duitse start-up Lilium. Dat bedrijf richt zich met een soort van elektrisch aangedreven vliegende taxi's op schoner regionaal luchtvervoer. Enders stond eerder zeven jaar aan het roer van Airbus. Hij trad in 2019 af bij de vliegtuigmaker.

Lilium werd opgericht in 2015 en ontwikkelt een elektrische vijfpersoons-vliegtaxi. De onderneming heeft al afspraken gemaakt met luchthavens van Düsseldorf en Keulen-Bonn om vervoersknooppunten te openen. Ook heeft het bedrijf al een akkoord met de luchthaven in het Amerikaanse Orlando.

De start-up werd in een vorige investeringsronde gewaardeerd op meer dan 1 miljard dollar. Daarmee nam de waardering van Lilium een vlucht nadat het in een eerdere ronde vorig jaar op 275 miljoen dollar werd ingeschaald. Onder de investeerders zijn onder meer het Chinese Tencent.

Geloofwaardigheid

Enders is zeker niet de eerste luchtvaartbestuurder die de oversteek maakt van de grote lucht- en ruimtvaartbedrijven naar start-ups als Lilium. Door de klimaatcrisis wordt de roep om duurzame vliegbewegingen almaar luider. Dat geeft start-ups een duidelijk voordeel ten opzichte van de gevestigde bedrijven, vooral omdat de ontwikkelingstijdslijnen korter zijn.

Door ervaren bestuurders aan zich te binden winnen de start-ups aan geloofwaardigheid, wat een voordeel is bij nieuwe investeringsrondes. Ook nemen ervaren bestuurders expertise mee op het gebied van onder andere leveringsketens en regelgeving.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mrt Media: Airbus niet gelukkig met problemen bij concurrent Boeing
  2. 15 feb Meer omzet voor Airbus

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links