Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tweet Musk zet 'verkeerd' Signal 12.000 procent hoger op beurs

Tweet Musk zet 'verkeerd' Signal 12.000 procent hoger op beurs

NEW YORK (ANP) - Een verkeerd geïnterpreteerd Twitter-bericht van Tesla-baas Elon Musk heeft de beurswaarde van het Texaanse zorgtechnologiebedrijfje Signal Advance vele malen over de kop doen gaan. De rijkste man op aarde schreef in zijn tweet namelijk: Use Signal. Met die woorden wilde hij echter de berichtenapp Signal aanbevelen, en die heeft niets te maken met het betreffende beursfonds.

De aandelen van Signal Advance, een heel klein bedrijfje dat al jaren geen financiële updates meer heeft gegeven, waren tot een paar dagen geleden nog maar 0,60 dollar waard. Maandag steeg de waarde tot 70,85 dollar, goed voor een koerssprong van bijna 12.000 procent. In de loop van de dag kregen veel beleggers wel door dat ze verkeerd zaten. De koers van het aandeel slonk uiteindelijk tot iets minder dan 39 dollar.

Volgens kenners komen dit soort misverstanden vaker voor op Wall Street. Zo had een groep beleggers vorig jaar per vergissing geld gestoken in Zoom Technologies, dat ze verwarden met het razend populaire bedrijf voor videovergaderingen Zoom Video. Berichtenapp Signal is de laatste dagen ook erg populair geworden. Dat komt omdat grote rivaal WhatsApp buiten Europa meer gebruikersinformatie gaat delen met moederbedrijf Facebook, en veel WhatsApp-gebruikers zien dat uit privacyoverwegingen niet zitten.

De tweets van Musk worden door beleggers steevast scherp in de gaten gehouden, onder meer omdat hij in het verleden nog wel eens opmerkelijke en voor hem zelf schadelijke uitlatingen heeft gedaan via het platform. Musk staat de laatste tijd extra in de belangstelling omdat hij vorige week Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft ingehaald als rijkste persoon op aarde. Dat dankt Musk vooral aan de flink opgelopen beurswaarde van Tesla. De 49-jarige Musk bezit ongeveer een vijfde van alle Tesla-aandelen, die eind 2020 acht keer zoveel waard waren dan aan het begin van dat jaar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. TheWatchman 12 januari 2021 01:09
    Nou, dan maar gelijk enorm short gaan in Zomedica morgen, gegarandeerde winst.

    quote:

    limomilo schreef op 12 januari 2021 00:21:

    De koers is vandaag gestegen van 4,17 naar 70,85 en daarna gezakt naar 39,resulterend in een stijgingvan 483 %. Heb ze niet wel Zomedica vandaag 92,15 % gestegen
  2. [verwijderd] 12 januari 2021 10:27
    quote:

    Toos2012 schreef op 12 januari 2021 10:08:

    Eind jaren 90 ging een soortgelijk verhaal over friedair.com
    (gebakken lucht) hilarisch.

    Ja, wat een top aandeel was dat.

    Lekker blind inschrijven :)

    Mooie manier om aan te geven hoe losgeslagen de laatste meute die naar de markt aan het komen was werkelijk was.

    Dat is nu niet anders en mogelijk zelfs nog erger ingegeven en aangespoord door het negatieve rente beleid en het printen van de centrale banken.

    We zien nu ook alleen maar stijgingen in steeds dezelfde aandelen van een enorme veelvoud aan stijging, als die er al is, van de fundamenten.

    En dan nog ligt het er maar net aan hoe die stijging is tov de concurrenten en of het ooit goed gaat komen, ben je 1 van de winnaars of 1 van de verliezers in de vaak overbevolkte hype sectoren waar als je alles bij elkaar optelt en dan de verwachtingen wat ze waar moeten maken de markt die nodig is uberhaupt niet kan bestaan.

    Maar maakt niet uit, iedere gek met een idee krijgt een zak geld dus gooien maar.
  3. Henk Hobbybelegger 12 januari 2021 10:52
    quote:

    DWB Happy schreef op 11 januari 2021 23:34:

    De een roep use Signal, de ander roept sloop het Capitool, Amerikanen rennen gelijk als gedrogeerde lemmingen naar de afgrond.

    Het nieuwe normaal?

    Dat van die lemmingen was fake news. Vooruitlopend op het nieuwe normaal zullen we maar zeggen.
    www.trouw.nl/nieuws/gezegde-ontkracht...
  4. [verwijderd] 12 januari 2021 10:57
    quote:

    DWB Happy schreef op 11 januari 2021 23:34:

    De een roep use Signal, de ander roept sloop het Capitool, Amerikanen rennen gelijk als gedrogeerde lemmingen naar de afgrond.

    Het nieuwe normaal?

    Ow wat heerlijk DWB Happy. Ik heb hier zo hard om gelachen tot ongenoegen van mijn collega's. Bedankt!
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links