Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Twitter grote verliezer op Amerikaanse beurs na verbannen Trump

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen gesloten. Onder meer het aandeel Twitter zakte flink in waarde, omdat het socialemediabedrijf heeft besloten het account van de Amerikaanse president Donald Trump definitief te sluiten. Beleggers waren met hun aandacht verder vooral bij de ontwikkelingen rond het coronavirus en de politieke discussie over een mogelijke afzettingsprocedure tegen Trump.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent in de min op 31.008,69 punten. De brede S&P 500 verloor 0,7 procent tot 3799,61 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 1,3 procent in tot 13.036,43 punten. Eind vorige week eindigden de graadmeters nog met records. De stemming op Wall Street kreeg toen steun van plannen van aankomend president Joe Biden om met biljoenen dollars aan extra stimuleringsmaatregelen te komen om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen.

Twitter ging ruim 6 procent omlaag. Het bedrijf koos na de bestorming van het Amerikaanse Capitool vorige week in eerste instantie nog voor een Twitter-verbanning van 24 uur voor de president. Maar Twitter zette Trumps account vervolgens uit omdat het risico bestond dat hij opnieuw zou oproepen tot geweld. Analisten wezen erop dat de verbanning van Trump uitgelegd kan worden als een redactionele beslissing. Daarmee wordt de deur opengezet voor strengere regels voor sociale media. In het kielzog van Twitter verloor Facebook circa 4 procent. Facebook heeft Trumps account onlangs ook geblokkeerd en het bedrijf heeft voorlopig nog geen plannen om die ban op te heffen.

Boeing

Beleggers zetten vliegtuigbouwer Boeing daarnaast zo'n 1,5 procent lager, na de vliegtuigcrash in Indonesië afgelopen zaterdag. Een Boeing 737-500 van Sriwijaya Air met 62 mensen aan boord verdween van de radar. Enkele uren later vonden duikers al brokstukken en onderdelen met daarop het registratienummer van het vliegtuig.

Ford kreeg er verder dik 3 procent aan beurswaarde bij. De autobouwer gaat stoppen met het maken van auto's in Brazilië. Twee fabrieken worden onmiddellijk gesloten en een derde locatie gaat uiterlijk eind dit jaar dicht. Door de ingreep gaan circa 5000 banen verloren.

Staples

Ook was er nog overnamenieuws. Kantoorartikelenketen Staples heeft 2,1 miljard dollar geboden voor ODP, het moederbedrijf van branchegenoot Office Depot. Op de beurs steeg het aandeel ODP daarop meer dan 19 procent.

De euro stond op 1,2153 dollar, tegen 1,2170 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent in prijs tot 52,08 dollar. Brentolie werd 0,9 procent goedkoper op 55,49 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 jan Musk ontkent dat deel van financiering voor AI-startup binnen is
  2. 18 nov Apple, Disney en IBM adverteren niet meer op X 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Twitter

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Justdegrote 11 januari 2021 23:08
    Tesla inderdaad voor het eerst lager in 12 handelssessies meen ik. Het brein in de film Naked Short heeft een grote shortpositie opgebouwd vanaf begin december. Heeft dus nog wel veel verlies maar hij gaat gelijk krijgen. Lijkt wel of koers Tesla zelfde patroon als koers crypto's volgt, wat een gek ervoor geeft...Believers...
  2. [verwijderd] 11 januari 2021 23:13
    Tesla omlaag
    Bitcoin omlaag
    Alfen omlaag

    Zelfs BigBoobscoin is omlaag.

    Waar blijft die volgende zak geld.... schiet een beetje op zeg.....
    Ja roep maar dat je het doet voor de echte economie, om inflatie te veroorzaken of welke niet werkende reden dan ook maar print print print for god sake....

    Turn the machines back on.....

  3. [verwijderd] 11 januari 2021 23:14
    quote:

    Justdegrote schreef op 11 januari 2021 23:08:

    Tesla inderdaad voor het eerst lager in 12 handelssessies meen ik. Het brein in de film Naked Short heeft een grote shortpositie opgebouwd vanaf begin december. Heeft dus nog wel veel verlies maar hij gaat gelijk krijgen. Lijkt wel of koers Tesla zelfde patroon als koers crypto's volgt, wat een gek ervoor geeft...Believers...
    De film heet The big short, zeker een aanrader of je nu long of short zit, een mooie kijk achter de schermen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links