Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chipmaker TSMC profiteert ook van sterke vraag naar iPhones

Chipmaker TSMC profiteert ook van sterke vraag naar iPhones

TAIPEI (ANP/BLOOMBERG) - De sterke vraag naar de nieuwste iPhones van Apple betekende goed nieuws voor de Taiwanese chipmaker TSMC. De grote Apple-toeleverancier rapporteerde in het afgelopen kwartaal een recordomzet, geholpen door de sterke vraag naar de Apple-apparaten die geschikt zijn voor het nieuwe 5G-netwerk.

TSMC behaalde in het slotkwartaal van 2020 een omzet van 361,5 miljard Taiwanese dollar, omgerekend 9,2 miljard euro, zo kon uit de maandelijkse verkoopcijfers worden berekend. De decembermaand alleen was goed voor een omzet van 117,4 miljard Taiwanese dollar. Ondanks de recordomzet hadden marktkenners op nog iets meer gerekend. Vooral door het grote enthousiasme waarmee de 5G-iPhones van Apple werden ontvangen.

De opbrengsten voor het hele jaar kwamen uit op 1,3 biljoen Taiwanese dollar. Dat betekende op jaarbasis een stijging van 25 procent. Op 14 januari maakt het bedrijf zijn winstcijfers bekend.

De sterke vraag naar de nieuwe iPhones gaf al een impuls aan andere Apple-leveranciers. Eerder kwam het eveneens Taiwanese Hon Hai Precision, de officiële naam van elektronicabouwer Foxconn, al met fors betere kwartaalresultaten. Foxconn is verantwoordelijk voor de assemblage van de meeste iPhones en iPads.

Ook de Brits-Duitse chipmaker Dialog Semiconductor schroefde recent zijn verwachtingen op. Dit vanwege de goede verkoopvooruitzichten voor smartphones en tablets die geschikt zijn voor 5G.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links