Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla-baas Elon Musk haalt Jeff Bezos in als rijkste persoon

Reacties

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 efreddy 7 januari 2021 21:14
  quote:

  Pavlov44 schreef op 7 januari 2021 19:42:

  [...]

  Z'n bezit is een veelvoud daarvan. Ik schat zelf meer dan 10 miljoen. Gewoon verplaatst en verspreid om een rookgordijn op te werpen. Maar ook bij 5 miljoen is ie veruit de rijkste man op aarde. Het probleem is dat hij er niks aan heeft, evenals alle mensen met forse bitcoinwinsten, tenzij je vandaag nog naar Bermuda verhuist en nooit meer terugkomt. Wissel je het om naar iets in de reele economie dat in dollars verhandeld wordt, ben je je anonimiteit kwijt. En sta je meteen met een half been in de gevangenis omdat over bitcoinwinsten belasting betaald had moeten worden. Er zullen er nog een hoop nat gaan hierop, zeker in de USA, waar ze echt niet met fraudeurs kunnen lachen. Al Capone is uiteindelijk ook voor belastingfraude gepakt. Wat dat betreft heeft Elon Musk het wel beter voor elkaar. Die hoeft alleen maar rechtszaken te vrezen voor z'n auto's die uit elkaar vallen, maar daarvoor ga je tenminste niet de gevangenis in.
  10 miljoen klopt gewoon niet, dit zou betekenen dat hij de enige miner was gedurende de eerste 4 jaar (10519200 gemined) terwijl er meer waren, er zijn er toen ook heel wat die gewoon onbereikbaar zijn geworden door onvoorzichtigheden .

  Bovendien,verkochte of uitgegeven coins ben je kwijt en zijn niet meer je eigendom en er zijn er wel degelijk heel wat verhandeld de laatste 12 jaar,de laatste 24 uur alleen al 2205082 waarvan 0.0035 door mij.

  Momenteel zijn er 18593762 in omloop,de onbereikbare coins inbegrepen, bij het begin van de volgende halving in 2024 zullen dit er 19753500 zijn. 20380950 bij de halving in 2028.
 2. Pavlov44 7 januari 2021 22:08
  quote:

  efreddy schreef op 7 januari 2021 21:14:

  [...]

  10 miljoen klopt gewoon niet, dit zou betekenen dat hij de enige miner was gedurende de eerste 4 jaar (10519200 gemined) terwijl er meer waren, er zijn er toen ook heel wat die gewoon onbereikbaar zijn geworden door onvoorzichtigheden .
  Ik begrijp je punt maar dat is wat ik inderdaad geloof. Ik zou als ik programmeur was van bitcoin dit namelijk zelf ook gedaan hebben, het is namelijk het ultieme experiment of het systeem werkt. Een beetje hacker kan dat in de beginjaren ook kostenloos gedaan hebben, gewoon malware-miners op andermans computer installeren, een beetje CPU jatten, niemand die in godsnaam besefte wat er aan de hand was want het doet geen kwaad, zuipt alleen iets meer energie. Er zijn een hoop van die 10 miljoen gewoon op andere plekken ondergebracht, verspreid, maar onder dezelfde eigenaar. Ongeveer 1% van alle adressen bezitten 90% van alle BTC. Als je kijkt naar de activiteit in de beginjaren dan sluit ik 60-80% van Satoshi zelf dus niet uit. Althans ik vind dat we daar eigenlijk te weinig over weten.
 3. Past het? 7 januari 2021 22:28
  Dit is dus simpel...centrale bank is er echt niet om de economie te steunen.
  Geld gaat regelrecht naar de beurs, welke totaal geen waarde meer geeft voor wat een bedrijf daadwerkelijk waard zou kunnen zijn.
  Tesla heeft notabene een split gezet in aug. 2020.
  zie waar het geld heengaat...daar speelt iets...dat gaat zo meteen de andere kant op...cashen voor musk...musk is niet alleen een geurtje..het stinkt

  Beurs...cashino
 4. forum rang 4 efreddy 8 januari 2021 11:26
  quote:

  VforVermogen schreef op 7 januari 2021 17:19:

  Het is wachten op een tegenslag en keiharde daling.
  Dacht ik ook al op 310$ ( ruim voor de split) en nam een bear call spread 400-420 erop in, waar vele shorts er toen stevig hun vingers hebben aan verbrand heb ik het geluk gehad dat de bear call spread nog net waardeloos werd op expiratie en dat de ietwat bescherming die ik daarvoor had genomen op die bear spread door enkele aandelen aan te schaffen daarna fors in waarde zag stijgen.
  Op 1504$ afscheid genomen van laatste aandeel en mooie winst mee gemaakt maar het kon duidelijk nog veel beter.(slechter ook als de stijging eerder was gekomen).
  Zou overigens dit laatste aandeel wel nog niet hebben verkocht ware het niet dat ik geen enkel vertrouwen had in de fiscus hoe ze die toen nakende split zouden beoordelen, vreesde voor 30 % aanslag erop,in België moet je van niets verschieten.
26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links