Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Internationaal vastgoedfonds koopt 140 appartementen in Amsterdam

Reacties

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Banana 10 januari 2021 09:30
  Het is een vicieuze cirkel:
  De huizerijzen stijgen en die worden opgekocht door huizenbeleggers en beetje opgeknapt , daarna weer verhuurd tegen hogere huurprijs. Huurders blijven de hoge huur betalen, men moet toch ergens wonen. Zij kunnen niet kopen omdat de huisprijzen te hoog zijn. De hogere huurprijs is lucratief want huuropbrengst valt in box 3 , dus onbelast. De hogere huurprijs trekt weer beleggers aan om huizen te kopen. Ditmaal tegen iets gestegen prijs. Dan weer beetje opknappen en dan verhuren. Weer tegen beetje hogere huurprijs. De hoge huurprijs trekt weer huizenbeleggers aan om huizen te kopen, wederom tegen iets hogere prijs.
  Een vicieuze cirkel dus en de middelmatige of kleine man is de dupe.
  Die koopt duur en ziet alleen maar 800 euro per maand als kosten voor levensonderhoud.
  Hoog tijd dat de cirkel doorbroken worden.
  Vroeger viel huuropbregst onder box 1.
  Of indien men meer dan 2 woningen bezit in Nederland, dan de rest belasten met mer vermogensbelasting of de huuropbrengst meer belasten. En dit zou ook voor bedrijven moeten gelden!
  Huizen zijn er om te wonen en niet om te beleggen ( of hooguit zeer beperkt).
  Nu is het Amsterdam straks Rotterdam, Groningen, Utrecht enz.
  Wonen is een eerste behoefte net als eten en drinken of kleren.
  Salaris blijft bijna zelfde maar huren en huizenprijzen zijn de lucht ingegaan.
  Tijd voor de politiek om in te grijpen!
 2. Banana 15 januari 2021 13:56
  De huurprijzen en de huizenprijzen vormen een vicieuze cirkel.
  Hoge huurprijzen veroorzaken dat huuropbrengsten lucratief zijn, ze vallen in box 3 ( vroeger in box 1 en dat gaf een rem) . Zelfs een prins en buitenlandse beleggers weten dat. Kennelijk de politiek niet.
  Omdat de huurprijzen hoog zijn is het aantrekkelijk om huizen te kopen en beetje op te knappen en weer te verhuren tegen hogere prijs. De hoge huurprijzen worden voor lief genomen door de huurderswant ze moeten toch wonen en kopen is geen optie. Daardoor stijgen de huren en dus ook de huizenprijzen. De lage rente helpt ook nog een keertje om de huizenprijzen hoger te maken.
  Een cirkel dus.
  Maar de salarissen blijven min of meer hetzelfde. Dus woonlasten omhoog tot bijvoorbeeld 60% van netto inkomen en dat je alleen 800 per maand over houdt voor living.
  Buitenlandse beleggers met hun miljarden verpesten de boel nog een keer.
  Jan Modaal of iets hoger is het haasje.
  Politiek is kennelijk onwetend want anders dan hadden ze zoiets van: wonen is pimaire behoefte en woningen zijn niet om te speculeren maar om te wonen.
  Diegenen die meer dan 2 huizen hebben, de opbrengsten hiervan zwaarder belasten want speculeren met woningen dient verboden te worden. Dit geldt ook voor bedrijven. Dat maakt dat de markt weer los komt. Ook stijging van huurprijzen zou aan banden moeten gaan en niet jarenlang ieder iaar stijgen.
 3. Banana 16 januari 2021 11:47
  De politiek leest het bericht dat een buitenlandse investeerder appartementen in Amsterdam koopt en gaat verder tot order van de dag.
  Dat de huurprijzen en de verkoopprijzen van appartementen of huizen door het dak gaan, dat heeft een oorzaak. De huurprijzen en de verkoopprijzen vormen namelijk een vicieuze cirkel.
  Hoge huurprijzen veroorzaken dat de appartementen aantrekkelijker worden voor beleggers en dit veroorzaakt hogere ( ver) koopprijzen . Na koop worden de appartementen wat opgeknapt en dan voor duurder verhuurd , wat de huizenprijzen weer duurder maakt enz. Zelfs een prins weet dat het een lucratieve zaak is. Alleen de politiek kennelijk onwetend. De lage rente stuwt het nog een keer op.Een cirkel dus.
  En de appartementen worden toch gehuurd, huurders kunnen geen kant op, ze moeten toch ergens wonen en kopen is geen optie, niet bereikbaar voor Jan Modaal of iets boven Modaal.
  Deze mensen betalen voor de huur al 60% van hun netto inkomen en houden maar een klein bedrag voor living iedere maand over.
  Maar de politiek die vergadert en vergadert en zegt dat beleggers geen invloed hebben op prijs ontwikkeling. En stelt dan een bedrag voor. En gaat tot orde van de dag.
  Maar de boosdoener, de cirkel , wordt niet aangepakt.
  Huren stijgen al jaren. Vroeger viel huuropbrengst onder box 1 ( nu box 3, dus onbelast) en dat gaf enige rem.
  Woningen zijn er om te wonen en niet te speculeren. De politiek zou eindelijk een daad moeten stellen om dit toe te geven. Doorbreken deze cirkel.
  Dus mensen met meer dan 2 huizen, de huuropbrengsten meer belasten bijvoorbeeld in box 1. Dit zou ook moeten gelden voor bedrijven.
26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

66,010 17 sep
-0,410 -0,62%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links