Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Nieuw laagterecord voor hypotheekrentes'

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 stockholder 6 januari 2021 09:45
  quote:

  brood op de plank schreef op 6 januari 2021 09:23:


  Vriend van mij heeft een hypotheek o.b.v. Euribor en hij krijgt geld terug!


  en zo hoort het ook.
  Hyp.rente is nog steeds te hoog.
  Centrale banken kunnen de rente niet verhogen anders brengen ze de Zuid Europese landen in gevaar. Rente verhogen betekent anders doorstrepen van de schulden.
  De lage negatieve rente is een besturingsmechanisme om de Unie niet uiteen te laten vallen.
 2. forum rang 7 Rowi62 6 januari 2021 09:45
  Wat eerder gebeurde gebeurt nu weer: Geld lenen en bitcoin kopen. De geldontwaarding (inflatie) door onze politici stuurt iedereen naar meer risico. Net als het Pensionfonds Zorg en Welzijn dat 4 miljard verloor in maart op olie termijn contracten. De DNB zat te slapen ?????

  (source website PFZW en IEX/FD)
 3. Dynafire 6 januari 2021 10:20
  quote:

  brood op de plank schreef op 6 januari 2021 09:23:


  Vriend van mij heeft een hypotheek o.b.v. Euribor en hij krijgt geld terug!


  Knap zeg, bij welke bank dan aangezien er altijd nog een kostenopslag overheen komt die bij de meeste banken toch echt net iets hoger ligt dan de negatieve rente....

  Zelf namelijk ook euribor bij Obvion en betaal nog steeds elke maand, weliswaar een schijntje maar toch....
 4. forum rang 4 Arie40 6 januari 2021 10:50
  quote:

  brood op de plank schreef op 6 januari 2021 09:23:


  Vriend van mij heeft een hypotheek o.b.v. Euribor en hij krijgt geld terug!


  Supermooi voor hem. Echt. Ik misgun het hem niet, maar vraag me wel af hoe dat zit.

  Heeft hij bij de bank gewerkt? Zodat hij minder of geen risicoopslagen betaald bovenop de euribor.

  Ik heb een variabele maandrente. Euribor plus een beperkte risicoopslag. Vanaf 2008 gingen nieuwe klanten een hogere opslag betalen vanwege de crisis. Huizenprijzen , salarissen etc kwamen immers onder druk te staan door de kredietcrisis met veel grotere risico's voor banken tot gevolg. Aangezien ik de variabele rente vanaf 2007 heb behoor ik tot de groep die die extra opslag nooit heeft hoeven betalen. Ik betaal deze maand 0.43%.
 5. forum rang 5 stockholder 6 januari 2021 11:10
  Bericht van Hypotheekrente.nl. van 13 augustus 2019

  Een unicum in de Deense geschiedenis: de Scandinavische bank Nordea gaat hypotheken aanbieden (met een rentevaste periode van 20 jaar) tegen 0% rente. Concurrent Jyske Bank A/S maakte eerder al bekend zelfs geld tóe te gaan geven, daar kun je als Deense huizenkoper voor 10 jaar rentevast een hypotheek afsluiten tegen -0,5% rente.

  Weliswaar een oud bericht maar toch..
  (google een bij Deense Banken)

 6. Banana 6 januari 2021 12:48
  De bijna nul rente is absurd. Inflatie giert straks omhoog omdat te veel geld bijkomt en men makkelijker veel kan lenen enz.
  Maar niet vergeten: het salaris blijft gelijk en alle spullen worden duurder. Als dat maar goed gaat.
  Alles wat je leent moet terugbetaald worden, ook bij teveel uitgeven en negatief staan. Het is makkelijker uit te geven dan te verdienen.
  Er hoeft maar iets mis te gaan en de lasten worden te zwaar. Want je hebt bijvoorbeeld een relatief duur huis gekocht , weliswaar geleend tegen lage rente, maar de levensonderhoudslasten stijgen.
  Kopje koffie kost 3,50 euro. Benzine ook duur. Etenswaren zijn ook niet goedkoop. Belasting hoog. Hoeveel hou je over iedere maand? Gaat een keertje je auto kapot...


 7. forum rang 8 drooglegging 6 januari 2021 13:59
  De complete afschaffing van de HRA gaat dus sneller dan de geplande 25 jaar, over een paar jaar heeft het probleem zichzelf opgelost.

  Huizenprijzen kunnen verder up, 8% zeker, starters moeten 0% rente aangeboden krijgen op aangeven de haag, "om ze een eerlijke kans te geven"

  Als je de huizenprijs meeneemt in de kerninflatie: >10% inflatie per jaar.
 8. Wazza 6 januari 2021 23:42
  Rente te hoog is natuurlijk onzin. Hypotheekverstrekking is één van de verdienmodellen van banken. Ik zie het echt niet gebeuren dat je geld toe krijgt op je hypotheek. De rente is enorm laag. Ondanks de hoge huizenprijzen betaal je met een koophuis slechts de helft dan wanneer je eenzelfde woning zou huren. Er wordt gezegd dat de huizenprijzen duur zijn, maar is dat wel echt zo in de huidige financiële markt? Zijn de huizen misschien wel goedkoop en is de huur gewoon torenhoog? De lage rente is het nieuwe normaal en dat blijft voorlopig zo. Rentepercentages van 20 jaar geleden gaan wij nooit meer terugzien.
  Neemt natuurlijk niet weg dat het voor starters een lastige situatie is met de huidige huizenprijzen i.c.m. de maximale hypotheek. Ik zit in de luxepositie dat ik op 1 inkomen een huis hier in de regio kan kopen, maar ik snap dat niet iedereen die mogelijkheid heeft. Zeker als je ook nog geld achter de hand wil houden voor als er iets zou gebeuren.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links