Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Alibaba-topman Jack Ma niet vermist, houdt zich gedeisd'

'Alibaba-topman Jack Ma niet vermist, houdt zich gedeisd'

HONGKONG (ANP) - Multimiljardair Jack Ma, de topman van het Chinese webwinkelconcern Alibaba, wordt niet vermist. Een bron van de Amerikaanse zakenzender CNBC zegt dat Ma zich momenteel gedeisd houdt. Waar hij verblijft is niet duidelijk.

De afgelopen tijd werd op sociale media driftig gespeculeerd over de verdwijning van Ma. Hij is namelijk al sinds eind oktober niet meer in het openbaar gezien. De speculaties groeiden sinds hij niet kwam opdagen voor een tv-serie waarin hij jureerde.

Er werd zelfs gesuggereerd dat hij was gearresteerd door de Chinese autoriteiten, nu toezichthouders de duimschroeven aandraaien bij zijn bedrijven. Eind oktober uitte Ma nog kritiek op de Chinese overheid tijdens een bijeenkomst in Shanghai. Ma was het niet eens met Chinese overheidsreguleringen. Dat kwam hem duur te staan: de beursgang van zijn betalingsdienstverlener Ant Group, ter waarde van bijna 35 miljard dollar, mocht onverwacht niet doorgaan. Dat zou de grootste beursgang ooit zijn geworden.

Onlangs werd ook nog bekend dat de Chinese mededingingstoezichthouders een onderzoek zijn begonnen naar Alibaba vanwege verdenking van misbruik van zijn sterke machtspositie. Ook onderzoeken autoriteiten tientallen investeringen van Ant Group en wil Peking dat het bedrijf stopt met het verstrekken van consumentenkredieten en het verlenen van vermogensbeheerdiensten. De onderneming moet zich volgens de overheid alleen nog maar bezighouden met betalingsdiensten, zoals de betaalapp Alipay.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alibaba Group Holding Limited

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Chessplayer1992 5 januari 2021 16:51
  Topman ... of grootaandeelhouder? Hij is sinds 2019 niet meer de CEO en zit niet meer in het bestuur. Natuurlijk, een belangrijke man. Maar het management team kan inmiddels wellicht zonder hem ... Ofwel: de koers is op veel emotie lager gezet. Natuurlijk, wat strubbles met de toezichthouder: maar wel een route naar een volwassen toezichtssysteem. En uiteindelijk vindt de overheid het ook belangrijk dat er sterke wereldspelers zijn. Dus de beursgang van Ant group komt nog wel, daarmee vindt al ontvlechting plaats ... Mooi instapmoment/ middelen door beperkt bij te kopen.
 2. Banana 6 januari 2021 08:40
  Het lijkt toch goed dat er rem op Ant Group wordt gezet. Te groot en te oncontroleerbaar , hele economieen kunnen instorten bij fout . Nu al is door alles via on line te betalen, zeer veel overspending in China. Het is namelijk veel makkelijker geld uitgeven als je een betalingskaart hebt.
  Niet voor niets zeggen de adviseurs bij faillisement van een gezin: gooi allereerst alle creditkaarten eruit.
  Grootste gevaar van geen cash meer is overspending. Terugbetalen is altijd veel moeilijker. Hele economieen kunnen ontwricht worden. Ook de goklust van mensen op de IPO van Ant: zou de prijs zakken dan kwamen heel veel mensen in de problemen. Twintig procent van de mensen in Hongkong zouden willen beleggen in de IPO.
  Goede zet van Xi, denk ik. Iedereen moet binnen de boot blijven.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Alibaba Group Holding Limited

160,050 17 sep
+3,790 +2,43%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links