Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Miljonair Sanderink treedt terug bij Oranjewoud en Centric

Miljonair Sanderink treedt terug bij Oranjewoud en Centric

HEERENVEEN (ANP) - Miljonair Gerard Sanderink treedt terug als topbestuurder van ingenieurs- en adviesbureau Oranjewoud en dochters Antea Group en bouwbedrijf Strukton. Dat doet hij vanwege de onrust die rond zijn persoon is ontstaan, laat het beursgenoteerde Oranjewoud weten. Ook bij IT-bedrijf Centric vertrekt de 72-jarige Sanderink. Hij was daar bestuursvoorzitter.

Zowel Oranjewoud als Centric stellen dat Sanderink zelf vertrekt. Hij zou daarmee rust hebben willen creëren rond beide bedrijven.

Sanderink was de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws door een hoog oplopende ruzie met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten, die hij aan de kant zette nadat hij bevriend raakte met Rian van Rijbroek, een zelfverklaarde cyberdeskundige. Bij haar beweringen worden door kenners veel vraagtekens gezet.

Vete

Sinds Van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een vete uit met Van Egten. Daarin werd hij keer op keer in het ongelijk gesteld, maar meermalen lapte hij die vonnissen aan zijn laars. Ook bij zijn bedrijven heerste onrust. Zo vertrok een groot deel van de top van Centric, dat veel IT-projecten verzorgt voor de overheid.

Eind vorig jaar zou Sanderink in het hoofdkantoor van Strukton een politie-inspecteur en een deurwaarder de huid vol hebben gescholden en te hebben geweigerd zijn gevorderde telefoon af te staan, totdat die van afstand gewist was.

Hoewel Oranjewoud, waar Antea en Strukton onder vallen, een beursnotering heeft, is het bedrijf bijna volledig in handen van Sanderink. Slechts iets meer dan 2 procent van de aandelen zijn niet in zijn bezit. Centric is niet beursgenoteerd.

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links