Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Even adempauze voor meeste pensioenfondsen'

ROTTERDAM (ANP) - De meeste Nederlandse pensioenfondsen zullen hun pensioenen dit jaar niet hoeven te korten. De financiële positie ging in december niet achteruit, waardoor de pensioenfondsen nu even adempauze hebben, stelt onderzoeksbureau Aon dat maandelijks berekent hoe de pensioenfondsen ervoor staan.

Terugkijkend was 2020 een "mager beleggingsjaar". Door de uitbraak van het coronavirus zakten de beurskoersen in maart ver weg. Dat verloren terrein werd in de loop van het jaar wel weer goedgemaakt, maar de aanhoudende lage rente zorgde er desondanks voor dat de dekkingsgraad gemiddeld afnam.

Het herstel op de aandelenmarkten hielp de meeste pensioenfondsen naar een dekkingsgraad die eind vorig jaar boven de 90 procent lag. Dat was het minimum om niet te hoeven korten. De beleidsdekkingsgraad, de gemiddelde dekkingsgraad over het afgelopen jaar, kwam uit op 100 procent. Dat betekent dat er 1 euro in kas zit voor iedere euro die een fonds aan pensioenverplichtingen heeft.

Voor dit jaar zijn de pensioenfondsen nog niet uit de problemen, stelt Aon. Eind dit jaar moet de dekkingsgraad op 95 procent liggen om pensioenkortingen in 2022 te voorkomen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links