Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ambtenaren en leraren niet gekort op pensioen

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 9 objectief 4 januari 2021 15:32
  quote:

  jowi schreef op 4 januari 2021 15:23:  Dit is toch niet te geloven en dan weten dat het ABP i.v.m. zijn groene visie haar belang in SHELL tegen de laagste koers van de afgelopen 10 jaar van haar hand heeft gedaan. Niet te geloven dat dit ongestraft kan in dit land.


  Het lijkt me slim RDS van de hand te doen; ze moeten nog miljarden terugverdienen door afschrijvingen op onrendabele olieprojecten en de transitie kost tevens een vermogen.
  Het ABP bestuur zou ik eerder een lintje geven.
 2. forum rang 4 jowi 4 januari 2021 15:55
  Ik weet idd niet de prijs maar wel wanneer de berichtgeving kwam dat ze het belang van de hand hebben gedaan. En dat was 1 maand voordat het herstel van 40-50% kwam € 10,15 naar € 15,50 per aandeel. Ze zijn dus aanzienlijk veel herstel misgelopen of dacht jij dat een derde
  partij op dat moment 50% meer betaald dan de beurswaarde op dat moment?
 3. Da Freeze 4 januari 2021 16:32
  quote:

  jowi schreef op 4 januari 2021 15:23:


  Kennelijk.
  Maar wel flinke premie verhoging voor de werkenden. Dit is toch niet te geloven en dan weten dat het ABP i.v.m. zijn groene visie haar belang in SHELL tegen de laagste koers van de afgelopen 10 jaar van haar hand heeft gedaan. Niet te geloven dat dit ongestraft kan in dit land.


  Dus naar buiten toe mooi weer spelen met dekkingsgraden die niet in gevaar lopen, maar ondertussen de premies van alle deelnemers verhogen. Wat een transparante bedrijfspolicy!
 4. chogogo 4 januari 2021 21:43
  Als we nou de helft van de ambtenaren ontslaan en den Haag dichtgooien zou ons dat veel geld opleveren. Minder regeltjes, minder geld vergooien aan secundaire arbeidsvoorwaarden als kleding, autoritjes, lease-auto's, restaurantkosten etc. etc., minder domme idioten die de toekomst willen bepalen voor het volk. Daarna kunnen de ontslagen ambtenaren de plastic soup gaan opruimen, die ze zelf bedacht hebben en de CO2 reductie gaan tellen in Nederland, Duitsland en andere landen om er achter te komen dat dat geen drol helpt.
 5. forum rang 7 bezinteergebelegt 4 januari 2021 21:57
  quote:

  chogogo schreef op 4 januari 2021 21:43:


  Als we nou de helft van de ambtenaren ontslaan


  Kansloze missie. De rechtsbescherming is dusdanig ( ondanks de WNRA ) dat je van hele goede huize moet komen wil je een rijksambtenaar kunnen ontslaan.

  En dan nog niet te praten over de gouden ww regeling.

  Voor ieder gewerkt jaar wordt een maand uitkering opgebouwd met een maximum van 38 maanden (waarvan 24 maanden WW en 14 maanden bovenwettelijke aanvulling). De duur van de uitkering wordt verlengd tot aan de AOW-leeftijd, als de medewerker meer dan 10 jaar bij het Rijk heeft gewerkt en binnen maximaal 8 jaar de AOW-leeftijd bereikt. De uitkering bedraagt in de eerste 2 maanden 75 procent en daarna 70 procent van het laatstverdiende salaris.

  Hierboven op komt dan inmiddels ook nog de transitievergoeding.

  Kortom, een ambtenaar ontslaan is een hele dure en langdurige grap. En aangezien het rijk eigen risicodrager is ( de ww komt tenslotte ook uit de schatkist ) maakt het eigenlijk niet uit of ze hem/haar laten zitten of ontslaan.
  Het kost in beide gevallen een berg geld. Dus waarom de moeite nemen om ze dan ontslagen te krijgen ??
15 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare