Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Enorme toename in aanvragen van goedkoper energielabel

DEN HAAG (ANP) - In de laatste maanden van 2020 is een enorme run geweest op het aantal aanvragen van het oude energielabel voor huizen. Per 1 januari 2021 geldt een nieuw en veel duurder energielabel.

In november en december zijn er bijna 360.000 energielabels geregistreerd via de website energielabelvoorwoningen.nl. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), dat over de aanvragen gaat. Daarvan is het merendeel, namelijk ruim 250.000, in december geregistreerd. Dat is het tienvoudige van een normale gemiddelde maand van het afgelopen jaar. Bijna 60 procent van de woningen in Nederland heeft nu een energielabel.

Het energielabel is verplicht bij het verkopen, verhuren en opleveren van huizen en appartementen. In 2015 gaf de overheid alle 5 miljoen huiseigenaren in Nederland een voorlopig label. Het definitieve label blijft tien jaar geldig en was aan te vragen op de website van de overheid.

Voor de aanvraag van een definitief label betaalden huiseigenaren voorheen alleen administratiekosten. Vanaf 1 januari dit jaar moet een erkend deskundige langskomen voor een keuring. Dan kost een energielabel voor een eengezinswoning gemiddeld 190 euro, voor een appartement gemiddeld 100 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Apae 4 januari 2021 16:15
    Gelukkig werd ik toevallig via een collega attent gemaakt op de wetswijziging: mijn ouders hebben het huis te koop staan en met kerst bleek dat er geen definitief label was. Geen idee waarom de verkopend makelaar daar niets over heeft gezegd.
    Met een aanvraag na kerst was het in twee dagen geregeld, met minimale inspanning. En dat voor een huis dat zeker niet zo gemakkelijk is als de gemiddelde eengezinswoning.
  2. forum rang 4 Red_ 4 januari 2021 16:51
    quote:

    Blanco rolling schreef op 4 januari 2021 16:08:

    Ik heb het ook nog aangevraagd op 30 december.
    10 euro was het voor mijn label A
    Had het dezelfde dag nog binnen

    Bent u nog aardig geflest door de last minute woekerprijzen.
    In oktober nog 1 gekregen voor 1 euro. wat een wassen neus gebeuren is het toch ook
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links