Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Autobouwer Tesla haalt verkoopdoelstelling Elon Musk net niet

Autobouwer Tesla haalt verkoopdoelstelling Elon Musk net niet

PALO ALTO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Maker van elektrische auto's Tesla is er afgelopen jaar net niet in geslaagd om aan de eigen verkoopdoelstelling te voldoen. Topman Elon Musk wilde graag een half miljoen wagens aan de man brengen, maar de leveringen bleven steken op 499.550 voertuigen. Oftewel het bedrijf kwam 450 auto's tekort.

Toch lijkt Tesla in de laatste maanden van 2020 een stuk beter te hebben gepresteerd dan analisten in doorsnee voor mogelijk hielden. In het vierde kwartaal bedroegen de leveringen meer dan 180.000 stuks. Dat komt neer op een groei van dik 40.000 auto's ten opzichte van het voorgaande kwartaalrecord dat neergezet werd in de zomermaanden. Vergeleken met 2019 heeft Tesla zijn verkopen vorig jaar met 36 procent opgevoerd.

Eerder had Musk overigens al aangegeven dat het halen van het doel vanwege de coronapandemie wat moeilijker was geworden. Evengoed hield het bedrijf de ambitie overeind. Musk, die tegenwoordig een van de rijkste personen ter wereld is, spoorde zijn werknemers zelfs extra aan zo hard mogelijk te werken om zoveel mogelijk Tesla's te produceren.

Het Amerikaanse bedrijf bracht zaterdag nog geen winstcijfers naar buiten. De financiële prestaties over 2020 worden waarschijnlijk pas begin volgende maand gepresenteerd. In het derde kwartaal van vorig jaar sloot Tesla overigens voor de vijfde keer op rij een kwartaal met winst af. Tesla verdient zijn geld voornamelijk met de verkoop van emissierechten aan branchegenoten die nog niet aan uitstootnormen voldoen in regio's als Europa en Californië. Beleggers en analisten willen al een tijdje graag weten of het bedrijf met het maken en verkopen van zijn auto's eveneens winstgevend kan zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
E.ON SE NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. Dumpert 2 januari 2021 19:35
  quote:

  Chasse_Patate schreef op 2 januari 2021 19:10:

  Hoppa, fantastische prestatie.
  Maandag naar de 800, in de komende maand 900 en dit voorjaar naar de 1000.
  Dan een aandelensplit 1:5, waarna de koers weer naar 500 vliegt, 2500 pre split.
  Dit aandeel is gratis geld.
  Naar mijn inziens is Tesla zwaar over gewaardeerd, kan je beter je geld in Nio stoppen denk ik.
  Meer groei naar boven mogelijk. Misschien zelfs Nikola?

  2021/2022 gaan we zien voor welke merken er gekozen gaat worden... ik vermoed echt dat Tesla een flinke deuk gaat krijgen. En de andere merken een comeback op e-wagens gaan laten zien.
 2. forum rang 4 Sir Cryptalot 2 januari 2021 23:47
  quote:

  Hilkenbrook13 schreef op 2 januari 2021 21:55:

  Trekken aan een dood paard, gaan er aan dit jaar, concurrentie van vele merken met goede service. Verdienen alleen geld met stikstofhandel.
  Die hele toko wordt aan alle kanten gesubsidieerd. Van het product tot die vervuilhandel. In een gelijkwaardig speelveld zou hij net zo ver zijn gekomen als Spijcker.
 3. Mr sponge 3 januari 2021 10:25
  quote:

  Chasse_Patate schreef op 2 januari 2021 19:10:

  Hoppa, fantastische prestatie.
  Maandag naar de 800, in de komende maand 900 en dit voorjaar naar de 1000.
  Dan een aandelensplit 1:5, waarna de koers weer naar 500 vliegt, 2500 pre split.
  Dit aandeel is gratis geld.
  Normaal gesproken had ik je voor gek verklaard. Maar bij Tesla is niets te gek. Het heeft niets meer met waarde beleggen te maken. Men volgt puur de hype. Kudde gedrag.

  De berswaarde is meer dan 1 miljoen per geproduceerde auto! Echt bizar. Een ballon kan je lang blijven oppompen. Maar ooit klapt hij toch. Wordt het in 2021? Geen idee. Ik verwacht al jaren dat het gaat klappen.
  Tesla zou nu alle schulden moeten wegpoetsen met een emissie. Dan is er voor het bedrijf niets aan de hand als de koers nog eens in elkaar klapt.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

E.ON SE

9,720 27 mei
-0,182 -1,84%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links