Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huawei laat games Tencent weer toe in zijn appstore

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese techreus Huawei heeft games van het eveneens Chinese Tencent weer toegelaten in zijn appstore. Eerder werden de games verwijderd vanwege onenigheid over samenwerking tussen de bedrijven. De twee bedrijven hebben inmiddels een overeenkomst bereikt.

"We zullen blijven samenwerken om een betere ervaring en dienst te bieden aan de game-gemeenschap van Tencent", liet Tencent vrijdag weten. De games werden verwijderd nadat Tencent op 31 december een "grote wijziging" had aangebracht in de voorwaarden, aldus Huawei. Het concern liet in het midden wat die wijziging precies inhield.

De meeste smartphones in China draaien op Android van Google. Evengoed is de Play Store van Google niet beschikbaar in China. Apps in het land worden door Chinese ontwikkelaars en anderen verkocht. De smartphones van Huawei hadden tot en met het derde kwartaal van vorig jaar een marktaandeel van 43 procent in China, aldus onderzoek van Counterpoint Research.

Uit een steekproef in de appstore van Huawei bleek dat Tencent-games zoals de Chinese versie van Arena of Valor niet meer beschikbaar waren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links