Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke stijging goudprijs in coronajaar 2020

Flinke stijging goudprijs in coronajaar 2020

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De goudprijs is in het coronajaar 2020 flink gestegen, geholpen door de enorme steunpakketten tegen de coronacrisis, de goedkopere dollar en de onrust op de financiële markten. De prijs klom dit jaar meer dan 24 procent, wat de sterkste jaarlijkse stijging is sinds 2010.

Vrijdag noteerde de prijs van een troy ounce (31,1 gram) ongeveer 1889 dollar. In augustus tikte de goudprijs zelfs een recordniveau van meer dan 2000 dollar aan, waarmee het oude record van 2011 werd verbroken. In onrustige tijden op de financiële markten wordt goud gezien als een veilige belegging. De prijs van het edelmetaal kreeg ook steun van de wereldwijde economische stimuleringsmaatregelen, zoals renteverlagingen. Investeringen in goud worden beschouwd als een soort bescherming tegen waardeverminderingen van munteenheden en inflatie.

Ook de prijzen van andere edelmetalen gingen dit jaar omhoog. Zo klom de zilverprijs met bijna 50 procent en palladium werd 20 procent duurder. De prijs van platina nam met 10 procent toe.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Gold World Spot (USD) 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gold World Spot (USD)

1.826,58 17:10
-1,40 -0,08%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links