Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goudprijs stijgt na akkoord lagerhuis VS met hogere coronacheque

Goudprijs stijgt na akkoord lagerhuis VS met hogere coronacheque

SINGAPORE (AFN) - De goudprijs zat dinsdag in de lift, nadat het Amerikaanse lagerhuis instemde met de eis van president Donald Trump om de waarde van de steuncheque voor Amerikanen uit het coronasteunpakket te verhogen van 600 naar 2000 dollar.

Het door de Democraten gedomineerde Huis van Afgevaardigden stemde met 275 tegen 134 stemmen voor het voorstel. Ook de Senaat moet over het plan stemmen. Maar daar zijn de Republikeinen in de meerderheid en is het nog onduidelijk of er voldoende steun is.

De goedkeuring van het Huis van Afgevaardigden zette de dollar enigszins onder druk. Door de hogere steuncheque dikt de rekening voor 'huishoudelijke uitgaven' in de Verenigde Staten met 464 miljard dollar aan.

Zorgen

Goud zat de afgelopen tijd sowieso in de lift, nu optimisme over coronavaccins plaatsmaakt voor zorgen over inflatie en een zwakkere dollar. Bij economische ontwrichting worden vaak zogeheten veilige havens, zoals goud, gezocht. De goudprijs stond in de Aziatische handelssessie op 1.877 dollar per troy ounce (31,1 gram).

Overigens ging de prijs van zilver omlaag, nadat maandag nog het hoogste peil sinds september op de borden werd gezet. Andere edelmetalen als platina en palladium stegen in waarde.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Gold World Spot (USD) 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. Perpboy 29 december 2020 08:54
  Bitcoin lijkt de nieuwe haven. Al zou ik het geen haven willen noemen. Eerder een tanker die alle kanten uit kan. Toch wordt het steeds meer een alternatief voor politiek gestuurde centrale banken.

  Het lijkt er op dat Bitcoin de strijd om de reserve munt trofee aan het winnen is. Zo ja dan wordt de markt groot. Tot ca. 10.000 mld.
 2. forum rang 5 Red_ 29 december 2020 09:27
  quote:

  Jopie1962 schreef op 29 december 2020 09:15:

  Ja, leuk dat het IN DOLLARS méér wordt, maar ik leef IN EURO's .... als die dollar in elkaar zakt door de overvloed aan dollars schiet ik er niet veel mee op, toch?
  tja goedkoper amerikaanse aandelen kopen. Het is niet voor niks dat ze op all time high staan...
 3. Nuchterbekeken 29 december 2020 12:06
  Mijn filosofie: Met het onbeperkt bijdrukken van fiat-geld KAN het een keer fout gaan. Voor mij is de Dollar de bescherming tegen devaluatie van de Euro, en Goud de bescherming tegen devaluatie van de Dollar. Bitcoin blijft voor mij zeer speculatief, vooral doordat het fysiek niet bestaat en dus met een druk op de knop kan "verdwijnen".
 4. Mr sponge 29 december 2020 13:27
  quote:

  Aandelen & zo schreef op 29 december 2020 11:49:

  Goud vertegenwoordigt waarde en waarde is gekoppeld aan geld.
  Vluchten door te investeren in goud mét geld is zinloos.
  Als ik dit verkeerd zie, dan graag een betrouwbare reactie.
  Nee, niet helemaal.
  Het idee is dat op een bepaald moment, geld snel minder waard zal gaan worden doordat het steeds uit het niets gecreëerd wordt door de centrale banken. Er staat dus niets tegenover.
  De waarde van goud wordt nu uitgedrukt in geld dat klopt. Maar op het moment dat geld steeds minder waard wordt, wordt het goud steeds duurder.
  Mocht er geen vertrouwen meer zijn in geld omdat het enorm snel aan waarde verliest, dan zit je met goud redelijk safe. Dan zou je theoretisch je brood bij de bakker kunnen betalen met goud ipv geld.
  Kijk maar wat er in Turkije gebeurd. Doordat het vertrouwen in de munt keldert daalt ook de waarde. De prijs van een brood uitgedrukt in goud blijft daar gelijk, in geld is dat een ander verhaal....

  Kort samengevat. Goud kan je niet uit het niets bijprinten, geld wel. Daardoor blijft het aanbod ongeveer gelijk en daarmee de waarde ook. En dan heb ik het niet over papieren goud (certificaten, trackers enz.) maar echt goud.
 5. Noek12345 29 december 2020 15:43
  Ben het wel eens met deze stelling. Echter, het uitsluiten van etf vind ik niet helemaal terecht. Veel Etf zijn gedekt door fysiek goud, in veilige kluizen. In theorie moet de Etf dus de goudprijs volgen. Enige gevaar bij etf is dat het in een extreme situatie geconfisceerd kan worden door overheden. Dit staat echter los van de goudprijs.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links