Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shell-locatie in beslag genomen door Nigeriaanse overheid

Reacties

24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. relpinda 29 december 2020 11:44
  quote:

  geobeo schreef op 27 december 2020 12:18:

  [...]

  Ach jeetje, wat verschrikkelijk voor dat arme Shell. Wat moet Shell nu toch? Och och och.

  En die verschrikkelijke lokale dieven: kunnen die niet gewoon lekker braaf thuis in armoede afwachten tot Shell klaar is met het leeg jatten van het land en omkopen van politici?

  (dit was sarcasme)

  Bijzonder dat je zo kunt denken. Geeft blijk van 0 kennis in geopolitieke machten en 0 vermogen om je te verplaatsen in een gemiddelde Nigeriaan die opgroeit naast een buitenlands bedrijf dat letterlijk miljarden weg jat uit het land zonder dat er iets voor terug komt. Een bedrijf dat er permanent vandoor gaat met alle jaarlijkse miljarden aan rijkdom, terwijl de lokale bevolking crepeert in corruptie en armoede. En dan stuurt Nederlandje daar nog even wat "ontwikkelingshulp" achteraan (lees: omkopen van lokale politici) zodat de boel zoetgehouden wordt en de lokale bevolking haar bek houdt en die "vuile dieven" beter onderdrukt worden.

  De enige die uiteindelijk wat winnen in Nigeria zijn wat hoge pieven bij Shell en wat lokale corrupte politici. Niemand meer dan dat. De nadelen gemeten in corruptie, armoede en milieuschade zijn voor het overgrote deel van het Nigeriaanse volk en zijn voor de lange termijn.

  Of om het anders te stellen: hoe zou jij het vinden als een Chinees (of ander buitenlands) staatsbedrijf morgen Nederland binnen rijdt en in ruil voor zo'n 20 % belastingafdracht de Groninger gasbubbel keihard leegtrekt (met enorme lokale schade tot gevolg die niet gedekt wordt door die afgedragen belasting)? Want dat is waar we het ongeveer over hebben als ik deze cijfers bekijk van de website van Shell zelf: reports.shell.com/tax-contribution-re...

  Dus ze pompen ongeveer 4,5 Miljard EUR uit de grond die rechtstreeks permanent naar het buitenland verdwijnt en laten 0,8 Miljard EUR aan belasting achter in het land. De rest houden ze dus zelf. En dat is dan eerlijk?

  Je verdraait de echte waarheid behoorlijk!!

  En dat is niet correct.

  Te beginnen met vrijheid van handelen en dat staat een ieder vrij!

  Maar het is aan de Nigeriaanse Overheid om dat allemaal juist af te sluiten die deals en er voor te zorgen dat de bevolking van hun gronstoffen mee profiteren.

  Vul zelf maar in of dat is gebeurd!

  Maar dat kan en mag je nooit Shel verwijten. Bovendien zorgt Shell voor de werkgelegenheid.en Bovendien is in Nigeria SHELL uitgenodigd om te pompen omdat ze zelf de kennis etc niet hebben.

  Suc6 LZA
24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

28,020 18 mei
+0,195 +0,70%
Premium

Koersdoel Shell fors verhoogd

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links