Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groene koersenborden op Damrak

Groene koersenborden op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdag in de namiddaghandel nog ferm in de plus. Daarmee toonde de hoofdgraadmeter daags na de zware verliezen door vrees voor een gemuteerd coronavirus iets van herstel. Aandelen van luchtvaartmaatschappijen krabbelden daarbij duidelijk op.

De AEX-index op Beursplein 5 boekte kort na de openingsbel op Wall Street een winst van 1 procent tot 615,31 punten. De hoofdindex zakte maandag 2,5 procent. De MidKap won 0,8 procent tot 924,81 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 0,9 procent.

De beurs in Londen won 0,3 procent. De Europese Commissie riep lidstaten op kritieke vracht- en passagiersverbindingen met het Verenigd Koninkrijk te heropenen, nadat landen eerder ertoe over gingen reizigers vanuit het land te weigeren. Sinds de bekendmaking van de virusmutatie staat het vrachtverkeer rond de Kanaaltunnel stil. De farmaceuten Pfizer en Moderna lieten daarnaast weten aanvullende testen te doen om te bevestigen dat hun vaccins ook effectief zijn tegen de nieuwe virusvariant.

Luchtvaart

In de MidKap steeg luchtvaartcombinatie Air France-KLM met een plus van 6,6 procent hard na het forse koersverlies van een dag eerder. In Frankfurt ging Lufthansa 2,3 procent vooruit. British Airways-moeder IAG won 4,8 procent in Londen.

Bij de hoofdfondsen werden de grote verliezers van een dag eerder weer opgepikt. Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 3 procent. Techinvesteerder Prosus stond onderaan met een verlies van 1,5 procent.

Kleinere bedrijven

Sif won ruim 7 procent bij de kleinere bedrijven. De funderingsspecialist heeft een opdracht gekregen van Van Oord. Ook neemt het bedrijf ingenieursbureau KCI the engineers over van scheepsbouwer Royal IHC. Op de lokale markt kreeg Fastned er bijna 6 procent bij. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's opende in Zwitserland zijn eerste station. Het bedrijf is nu in vijf landen actief.

De euro was 1,2220 dollar waard, tegen 1,2222 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent goedkoper op 47,28 dollar. Brentolie daalde 1,2 procent in prijs tot 50,28 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 15 apr AEX blijft steken onder record

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links