Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX veert op na zware verliesbeurt

AEX veert op na zware verliesbeurt

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam veerde dinsdag op na het zware koersverlies een dag eerder. Ook de andere Europese beurzen toonden overwegend herstel. Beleggers trokken zich op aan de instemming van het Amerikaanse parlement met de nieuwe miljardensteun om de grootste economie ter wereld door de coronacrisis te loodsen. Verder ging de aandacht uit naar de ontwikkelingen rond de nieuwe variant van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk en het brexitoverleg.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,1 procent hoger op 615,79 punten. De hoofdindex raakte een dag eerder 2,5 procent kwijt. De MidKap klom 1 procent tot 926,71 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 1,4 procent.

De beursgraadmeter in Londen won 0,2 procent. Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk overleggen volgens Sky News nog over het heropenen van de grens. Mogelijk worden dinsdag maatregelen bekendgemaakt om het vrachtverkeer te hervatten. Sinds de bekendmaking van de virusmutatie staat het vrachtverkeer rond de Kanaaltunnel stil. De farmaceuten Pfizer en Moderna lieten weten aanvullende testen te doen om te bevestigen dat hun vaccins ook effectief zijn tegen de nieuwe virusvariant.

ING

Koplopers in de AEX waren de banken ING en ABN AMRO met winsten tot 3 procent. Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway stond onderaan met een verlies van 0,4 procent. In de MidKap herstelde Air France-KLM (plus 4,4 procent) van het koersverlies een dag eerder. Volgens de Franse krant Le Figaro komt luchtvaartmaatschappij Air France nog deze week met uitgewerkte plannen voor het schrappen van ruim duizend banen bij prijsvechter Hop! Een deel van het personeel kan bij moederbedrijf Air France aan de slag.

Bij de kleinere bedrijven klom Sif dik 6 procent. De funderingsspecialist heeft een opdracht gekregen van Van Oord. Ook neemt Sif ingenieursbureau KCI the engineers over van scheepsbouwer Royal IHC. Van Lanschot Kempen won 2,2 procent. De bank mag van de toezichthouders vermogensbeheerder Hof Hoorneman Bankiers overnemen. Op de lokale markt steeg Fastned ruim 6 procent. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's opende in Zwitserland zijn eerste station. Het bedrijf is nu in vijf landen actief.

De euro was 1,2206 dollar waard, tegen 1,2222 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,8 procent tot 47,09 dollar. Brentolie kostte 1,7 procent minder op 50,06 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. eltollo 22 december 2020 10:15
    quote:

    Rowi62 schreef op 22 december 2020 09:22:

    Het stoppen van het vrachtverkeer was de zoveelste impulsbeslissing van politici. EN als altijd disproportioneel. Een extra besmetting type a of b versus duizenden mensen in de ellende.
    Misschien was het stoppen van het vrachtverkeer mede bedoeld om de brexit onderhandelingen verder onder druk te zetten.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links