Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street doet stapje terug na records

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag omlaag, waarmee een stapje terug werd gedaan na de recordniveaus van een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street bleef vooral uitgaan naar de politiek in Washington waar nu toch weer signalen vandaan komen dat er geen overeenstemming is over een coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,6 procent lager op 30.123 punten. De brede S&P 500 ging 0,6 procent omlaag tot 3699 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent tot 12.695 punten. Donderdag sloten de drie hoofdgraadmeters op recordstanden.

De Republikeinen en Democraten in de Senaat steggelen nog altijd over een steunpakket met een waarde van iets meer dan 900 miljard dollar. Een eis van de Republikeinen dat een noodsteunpakket dat door de Federal Reserve kon worden gebruikt, definitief eindigt op 31 december is een van de struikelblokken. Democraten willen op hun beurt meer steun voor gewone burgers en een verlenging van het verbod om mensen uit hun huis te zetten.

Moderna

Farmaceut Moderna stond in de belangstelling nadat een onderzoeksgroep van de FDA had aangeraden het coronavaccin van dat bedrijf goed te keuren. President Donald Trump liet meteen weten dat het middel al goedgekeurd was en dat het onmiddellijk wordt verspreid. De FDA verklaarde daarop dat er nog een formele goedkeuring moet plaatsvinden. Moderna daalde 0,8 procent.

De maker van apparatuur om hartpatiënten te monitoren BioTelemetry ging bijna 17 procent omhoog. Het bedrijf wordt overgenomen door Philips voor 2,8 miljard dollar.

Tesla

Tesla wordt maandag opgenomen in de S&P 500 en daarom wordt aan het einde van de handelsdag veel activiteit rond het aandeel van de maker van elektrische auto's verwacht. Beheerders van fondsen die de beursgraadmeter volgen moeten dan aandelen Tesla kopen om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Tesla kreeg er bijna 3 procent bij.

De euro was 1,2241 dollar waard, tegenover 1,2234 dollar bij het slot van de handel in Europa. Een vat Amerikaanse olie klom 1,1 procent naar 49,10 dollar. Brentolie won 1,1 procent in prijs tot 52,09 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 december 2020 21:38
    quote:

    frankvl schreef op 18 december 2020 21:02:

    Alleen wie vóór het jaar 2.000 geboren is, ziet de dow jones in het rood.
    Ja, dat is een hele mooie en juiste constatering. Snel een screenshot maken, voordat rood weer op miraculeuze wijze verandert in groen... Vooral s'nachts zijn deze kabouters met hun groene spuitbussen actief.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links