Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Britten sluiten handelsakkoord met de Verenigde Staten

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Ketelbinkie02 17 december 2020 01:02
  quote:

  De Pakketbezorger schreef op 16 december 2020 18:48:


  Ah. Reden gevonden voor late stijging van Unilever.


  Stijging is eerder toe te schrijven aan een steeds meer naderende Brexit-deal, handelsakkoord met de US is gezien het omzetgebied van UN eerder een grotere, extra stimulans voor de koers van morgen.

  Een deal met de US heeft minstens, dezelfde waarde en meer dan een handelsakkoord met Europa, omzet uit heel Europa is 20,2 (omzet GB rond de 4 %) en uit Americas (wat voornamelijk Noord-Amerika is) meer dan 30,9 %.

  Het bericht kwam een uur na sluiting van de Nederlandse beurs, dus ook na sluiting in Engeland waar het een uur vroeger is dan in Nederland.
  Morgen zou de koers van Unilever wel eens boven de € 50,- kunnen gaan noteren, verwacht dit zelf wel.

  Britten sluiten akkoord met de Verenigde Staten
  Updated Gisteren, 18:56
  Gisteren, 18:33 in FINANCIEEL


  LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk heeft een akkoord gesloten met de Verenigde Staten. In de overeenkomst staan afspraken over douaneformaliteiten. Het akkoord was nodig omdat de Britten eind van het jaar uit de Europese Unie vertrekken, en dus niet langer vallen onder de afspraken die de EU met de VS heeft gemaakt.

  De Britse minister van Financiën Jesse Norman bestempelt het akkoord als een belangrijke overeenkomst die zorgt voor continuïteit na de Brexit. Daarbij toont het akkoord de kracht van de samenwerking tussen de Amerikaanse en Britse douane, stelt Norman.

  „Deze overeenkomst stelt ons in staat om te blijven samenwerken bij de bestrijding van douanedelicten door het delen van informatie en ervaringen. Ook biedt het akkoord en wettelijke basis voor regelingen om de handelsstromen voor importeurs en exporteurs te vergemakkelijken”, aldus Norman.

  Het verdrag is dus niet hetzelfde als een vrijhandelsakkoord. Dat willen de Britten nog gaan sluiten met de VS, maar alle aandacht gaat voorlopig naar een handelsverdrag met de EU. Vanaf 1 januari is het VK namelijk geen onderdeel meer van de interne markt van de EU, en er wordt op dit moment hard onderhandeld in Brussel om afspraken te maken over de handel vanaf 2021.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare