Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Bierverkopen hard gedaald, thuis wordt wel iets meer gedronken

Bierverkopen hard gedaald, thuis wordt wel iets meer gedronken

AMSTERDAM (AFN) - De sluiting van de horeca zorgt voor fors lagere biervolumes. In november werd volgens de Vereniging Nederlandse Brouwers ruim een kwart minder bier verkocht in vergelijking met november vorig jaar. Dit ondanks een stijging van de thuisconsumptie. Volgens de vereniging komen steeds meer brouwers in de problemen.

De sluiting van de horeca is in de cijfers duidelijk te merken. De biervolumes van kroegen, restaurants en andere horecazaken daalden op jaarbasis met 92 procent. De thuisconsumptie van bier steeg met 7,5 procent. Bij de vereniging zijn veertien in Nederland gevestigde bierbrouwerijen aangesloten. Zij zijn samen goed voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland.

Volgens de vereniging moeten alle brouwers hun kosten drastisch omlaag brengen om hun voortbestaan te garanderen. "Veel brouwerijen zijn voor een groot deel van hun omzet afhankelijk van de horeca. Daar is de situatie helemaal uitzichtloos. Daar maak ik me grote zorgen over", aldus directeur Lucie Wigboldus.

Hotels

Doordat de overheid ook de horecafaciliteiten in hotels heeft gesloten, is de situatie volgens Wigboldus nog nijpender geworden. Ze is blij met de steun aan de sector vanuit de overheid, maar het is volgens haar niet voldoende.

De brouwers doen ook wat ze kunnen voor hun horecarelaties. Zo worden huren deels of geheel kwijtgescholden in het geval van verhuur door de brouwer. Ook worden afdrachten uitgesteld en kunnen bierfusten kosteloos retour worden gestuurd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Knarf 16 december 2020 06:05
    Al eerder dit jaar heb ik me verbaasd over de koers van Heineken. Forse vraaguitval, minder huurinkomsten en lagere marges voor bier verkopen aan de supers, schrappen van dividend, last van een lage dollarkoers. En toch gaat de koers weer naar pre corona niveaus. Analisten met positieve adviezen. Wat zien zij dat ik niet zie.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heineken

91,000 14:37
-0,040 -0,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links