Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Apple gaat productie iPhone stevig verhogen'

'Apple gaat productie iPhone stevig verhogen'

TOKIO (AFN) - Apple is van plan de productie van de iPhone in de eerste helft van volgend jaar flink te gaan verhogen om zo te voldoen aan de sterke vraag, met name voor de nieuwste iPhone 12-modellen. Dat zeggen bronnen tegen de Japanse zakenkrant Nikkei Asia.

Het Amerikaanse techbedrijf zou voor de eerste jaarhelft mikken op een productie van 95 miljoen tot 96 miljoen iPhones, waaronder 12-modellen en oudere versies. Voor het gehele jaar zou de productie kunnen uitkomen op 230 miljoen smartphones, wat een stijging van 20 procent tegenover 2019 en bijna een recordniveau zou betekenen. Apple is wel regelmatig bezig de productieplannen tegen het licht te houden, dus dat cijfer kan nog veranderen.

Apple zou ook de productie van computers zoals de MacBook Pro en iMac Pro willen opvoeren. De vraag naar die computers is dit jaar sterk toegenomen mede omdat vanwege corona veel thuis wordt gewerkt. Het bedrijf is bezig chips van Intel in zijn computers te vervangen door processoren die het zelf heeft ontworpen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple
ASML

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ketchup 15 december 2020 08:38
  beste aandeel op de Globe en dat nog steeds
  geen enkel bedrijf weet zoveel cash te genereren
  ze zouden wel wat genereuzer mogen zijn in het uitbetalen van dividend, dat is echt wel aan de zuinige kant voor zo'n cash cow, maar voor de rest helemaal niets te klagen, ze hebben een ongeëvenaard track-record om winsten te schrijven en dat vinden we dan ook terug in de beurswaarde > 2.000 miljard $
 2. forum rang 7 ttroo 15 december 2020 10:58
  Dit nieuws is ook nodig, want ondanks dat de beurswaarde flink hoger is geworden. Zeg een trillion dollar. En de enige driver hiervoor is het inkopen van eigen aandelen. De ratio's worden per kwartaal zwakker van Apple, ondanks dat ze een enorme cashflow genereren. Het knappe is dat ze het blijven kunnen doen, maar het is ook noodzakelijk. Binnen 1 a 2 jaar loopt Apple tegen de grenzen van de eigen financiele middelen aan. Het effect van het inkopen van eigen aandelen wordt steeds minder op de ratio's. Sterker nog is bijna verwaarloosbaar. Maar op de beurswaarde is het vraag en aanbod. Niemand verkoopt Apple shares, sterker nog mensen zijn koper en Apple zelf ook. Zolang die trits blijft doorgaan, kan Apple hogere beurswaardes blijven maken. Ik ben benieuwd wat ze dit kwartaal laten zien. Ik ben niet overtuigd van het afgelopen kwartaal. Tuurlijk ze draaien goed en zeker al tijden, maar ze kunnen geen duidelijke stappen maken om beter te draaien. Mogelijk gaat het produceren van eigen chips hier verandering in brengen. Maar het is voorlopig richten op de interne kant (kosten) terwijl ze nieuwe markten moeten gaan vinden (omzet).
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Apple 26 sep
  171,960
  -2,34% -4,120
 2. ASML Holding 17:38
  548,400
  +1,07% +5,800

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links