Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Aegon doet wat het al jaren had moeten doen'

'Aegon doet wat het al jaren had moeten doen'

AMSTERDAM (AFN) - Met de nieuwe strategie doet verzekeraar Aegon datgene wat het jaren geleden al had moeten doen. Dat zeggen analisten van KBC Securities in een reactie op de strategie die werd ontvouwd. Aegon trekt zich onder meer terug van markten waar het in mindere mate aanwezig is en richt zich louter op een aantal kern- en groeimarkten.

KBC zegt al jaren aan te dringen op het wijzigen van de strategie bij Aegon. Daarbij moet de aandacht vooral uitgaan naar het verbeteren van de winstgevendheid, hetgeen kan als je je meer richt op bepaalde markten. Volgens KBC is de terugtrekkende beweging die Aegon maakt voor sommigen mogelijk nog niet genoeg. De bank wijst erop dat sommige kenners graag hadden gezien dat Aegon bijvoorbeeld ook het Verenigd Koninkrijk zou verlaten.

ING zegt verdere stappen van Aegon af te wachten. Verdere verkopen moeten de verzekeraar in staat stellen om zijn strategie versneld uit te rollen. Het beoogde dividend van 0,25 euro per aandeel is volgens ING in lijn met de ontwikkeling van de vrije kasstroom.

KBC blijft bij zijn koopadvies voor Aegon met een koersdoel van 4,25 euro. ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 2,40 euro. Het aandeel Aegon stond donderdag omstreeks 09.40 uur 0,1 procent lager op 3,09 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 FORT1944 10 december 2020 10:01
  Het is geen geheim , er is nooit geluisterd naar de kleine aandeelhouders door de vorige CEO , nu blijkt er een nieuwe frisse wind te waaien .

  Het verminderen van het aantal aandelen in omloop of een negatieve aandelensplit ZOU HET AANDEEL OOK AANTREKKELIJKER MAKEN VOOR VEEL FONDSEN DIE NU STATUTAIR NIET IN PENNY AANDELEN MOGEN BELEGGEN en daarom zelfs het aandeel niet meer opvolgen .
 2. hovenier 10 december 2020 12:25
  Wie was ook al weer de grootste kralenrijger bij Aegon ruim 20 jaar geleden, die overladen werd met gigantische bonussen en optiepakketten. Het kon niet op met de overnames, niet zo zeer in het belang van Aegon, maar in het belang van de eigen beloningen, die de overnames destijds op leverden. Die vent met die grote zeiksnor, Kees Storm was ruim 9 jaar CEO Als men nu terug kijkt hoe buitensporig de top beloond werd en wat het Aegon uiteindelijk opgeleverd heeft, ongelooflijk!
 3. Terechter 11 december 2020 14:48
  Zelf heb ik Aegon bijgekocht vanochtend op €2,97. Voor de langere termijn heb ik vertrouwen in het aandeel vanwege Lard Friese. Iemand die tot nu toe bewezen heeft waarde te kunnen toevoegen aan een bedrijf. Het dividend is ook voorlopig mooi meegenomen. Op dit soort niveaus vind ik het een echte aanrader.
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon 3,757 17:20
-0,027
-0,71%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links