Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Aegon wil kleine markten gaan verlaten en snijden in kosten

Aegon wil kleine markten gaan verlaten en snijden in kosten

DEN HAAG (AFN) - Verzekeraar Aegon is van plan kleine landen of markten waar het bedrijf maar op kleine schaal aanwezig is te gaan verlaten om zich te richten op zijn belangrijkste kern- en groeimarkten. Daarnaast wil het verzekeringsconcern de komende jaren 400 miljoen euro aan kosten gaan besparen. Dat komt naar voren uit een nieuwe strategie die Aegon-topman Lard Friese heeft aangekondigd in aanloop naar de beleggersdag.

Aegon gaat zich richten op drie kernmarkten: de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, de groeimarkten Spanje en Portugal, Brazilië en China, plus één wereldwijde vermogensbeheerder. In kleine markten of landen met kleine posities is het bedrijf "geneigd" te vertrekken. Eerder verkocht Aegon al zijn activiteiten in Centraal- en Oost-Europa.

De verzekeraar wil op deze wijze zijn kapitaal beter gaan inzetten en winstgevender worden. Daarnaast houdt Aegon zijn verzekeringsdiensten tegen het licht. De nieuwe verkoop van sommige producten in de VS en Nederland zal worden gestopt en de opties voor bepaalde verzekeringsactiviteiten in de VS worden bekeken.

Investeringen

De beoogde kostenbesparingen van 400 miljoen euro moeten in 2023 worden behaald. Dat zou een verlaging van de kostenbasis met 13 procent zijn ten opzichte van 2019. Aegon denkt bijvoorbeeld kosten te kunnen besparen door minder kantoorruimte nodig te hebben of te snijden in reiskosten. Er zullen volgens het bedrijf ook banen verloren gaan, maar concrete cijfers werden niet genoemd. "We hebben een mozaïek aan verschillende initiatieven om kosten te besparen", zei Friese in een toelichting.

Aegon gaat wel 150 miljoen euro investeren in initiatieven voor groei. Dat kan weer leiden tot nieuwe banen bij het bedrijf. Daar komen nog eenmalige investeringen van 650 miljoen euro bovenop in de komende jaren. Verder wil Aegon zijn dividend laten toenemen, waarbij voor 2023 wordt gemikt op een winstuitkering voor aandeelhouders van 0,25 euro per aandeel. Daarnaast moet de schuld worden verlaagd naar 5 miljard tot 5,5 miljard euro in 2023, van de huidige 6,6 miljard euro.

"We nemen flinke stappen om Aegon te transformeren om zo de prestaties te verbeteren en waarde te creëren voor onze klanten en aandeelhouders", aldus Friese. Volgens de topman worden "echte keuzes" gemaakt om de resultaten op te krikken van de verzekeraar die volgens hem de laatste tijd zijn achtergebleven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Gerben01 10 december 2020 09:21
    Groei van 0,06 naar 0,25, keurig herstel, frisse presentatie, nu online op de beleggersdag. Duidelijke helder koers, straalt eenheid en richting uit. Overtuigend.
    www.aegon.com/investors/financial-cal... en klik op Aegon capital markets day (add to calender) en kom live in de presentatie !
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon 3,569 18 jun
-0,203
-5,38%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links