Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lichtgroene koersenborden op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in de namiddag licht in het groen. Beleggers verwerkten het nieuws dat de Amerikaanse farmaceut Pfizer dit jaar minder coronavaccins kan leveren dan gehoopt. Positieve geluiden over een extra coronasteunpakket van de Amerikaanse overheid, zorgde voor wat optimisme.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening op Wall Street 0,4 procent in de plus op 613,02 punten. De MidKap won 0,8 procent tot 917,28 punten. Parijs en Frankfurt klommen tot 0,3 procent. De Londense FTSE-index steeg 0,6 procent door de hoop op een spoedige brexitdeal.

Zakenkrant The Wall Street Journal meldde dat Pfizer en de Duitse biotechnoloog BioNTech dit jaar geen 100 miljoen, maar 50 miljoen vaccindoses kunnen leveren door problemen bij de levering van grondstoffen. De Britse autoriteiten gaven eerder deze week als eerste ter wereld hun goedkeuring voor het gebruik van het vaccin van Pfizer en BioNTech. Het aandeel BioNTech daalde 2,2 procent in Frankfurt.

Shell

Olie- en gasconcern Shell won 2,8 procent in de AEX. Op de oliemarkt werd positief gereageerd op het akkoord van oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland om de olieproductie in januari met 500.000 vaten per dag te verhogen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 45,78 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 48,94 dollar per vat. De Britse olieproducent BP steeg 2,7 procent in Londen.

Winkelvastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield was de koploper bij de Amsterdamse hoofdbedrijven met een winst van 4,5 procent. Supermarktconcern Ahold Delhaize sloot de rij met een min van 1,2 procent. Randstad won 0,4 procent. De uitzender is het slachtoffer geworden van hackers. Volgens analisten van ING gaat het echter om een klein incident.

PostNL

In de MidKap was winkelvastgoedconcern Eurocommercial Properties de grootste stijger met een plus van 4,3 procent. Postbedrijf PostNL stond onderaan met een verlies van 1,5 procent.

Associated British Foods klom 3,1 procent in Londen. Volgens het moederbedrijf van kledingketen Primark is de negatieve impact op de omzet als gevolg van de sluiting van de winkels deze herfst door de nieuwe coronagolf hoger uitgevallen dan verwacht. De verkopen bij de winkels die deze week weer zijn geopend overtroffen daarentegen ruimschoots de verwachtingen.

De euro was 1,2168 dollar waard, tegenover 1,2150 dollar een dag eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:57 AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS
  2. 10:59 Adyen drukt op AEX 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. mok 4 december 2020 17:34
    Waar ik slecht tegen kan is de absurd lage koers van Ahold. Een Corona proof bedrijf met zo’n goed track record en zo’n mooie winst en dividend mag niet zo laag gewaardeerd worden. Ook online doen ze het goed, misschien moeten ze daar meer over pochen. Als je maar schreeuwt en overdrijft, al maak je de helft niet waar, levert meer op dan gewoon presteren. Frustrerend!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links