Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen worstelen met vaccindomper Pfizer

Beurzen worstelen met vaccindomper Pfizer

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen bleven vrijdag dicht bij huis. Beleggers verwerkten het nieuws dat de Amerikaanse farmaceut Pfizer dit jaar minder coronavaccins kan leveren dan gehoopt. Positieve geluiden over vooruitgang in de onderhandelingen over een brexitdeal en een extra coronasteunpakket van de Amerikaanse overheid, zorgden daarentegen voor enig optimisme.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de plus op 611,07 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 914,60 punten. Parijs klom 0,3 procent en Frankfurt bleef vlak. De Londense FTSE-index steeg 0,8 procent tot het hoogste niveau in negen maanden door de hoop op een spoedige brexitdeal.

Zakenkrant The Wall Street Journal meldde dat Pfizer en de Duitse biotechnoloog BioNTech dit jaar geen 100 miljoen, maar 50 miljoen vaccindoses kunnen leveren door problemen bij de levering van grondstoffen. De Britse autoriteiten gaven eerder deze week als eerste ter wereld hun goedkeuring voor het gebruik van het vaccin van Pfizer en BioNTech. Het aandeel BioNTech daalde 2 procent in Frankfurt.

Shell

Olie- en gasconcern Shell ging aan kop in de AEX met een winst van 2,4 procent. Op de oliemarkt werd positief gereageerd op het akkoord van oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland om de olieproductie in januari met 500.000 vaten per dag te verhogen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 46,11 dollar. Brentolie kostte 1,1 procent meer op 49,25 dollar per vat. De Britse olieproducent BP steeg 1,4 procent in Londen.

Winkelvastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield en ABN AMRO stonden ook in de kopgroep bij de Amsterdamse hoofdbedrijven, met winsten rond 2 procent. Betaalbedrijf Adyen sloot de rij met een min van 1,4 procent. Randstad won 0,1 procent. De uitzender is het slachtoffer geworden van hackers. Volgens analisten van ING gaat het echter om een klein incident.

Air France-KLM

In de MidKap was luchtvaartcombinatie Air France-KLM de grootste stijger met een plus van 3 procent. Postbedrijf PostNL stond onderaan met een verlies van 1,8 procent.

AB Foods klom 3 procent in Londen. Volgens het moederbedrijf van kledingketen Primark is de negatieve impact op de omzet als gevolg van de sluiting van de winkels deze herfst door de nieuwe coronagolf hoger uitgevallen dan verwacht. De verkopen bij de winkels die deze week weer zijn geopend overtroffen daarentegen ruimschoots de verwachtingen.

De euro was 1,2162 dollar waard, tegenover 1,2150 dollar een dag eerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Pfizer Inc

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 pietje-2005 4 december 2020 13:32
    Zal de laatste domper niet zijn v.w.b. vaccins, vrees ik.
    Vrijwel kans nihil, vrees ik, dat wat voor vaccin dan ook op deze versnelde korte termijn volledig tevredenheid zal kunnen waarborgen.
    Die companies die er mee bezig zijn weten het zelf ook nog lang niet, natuurlijk, en proberen de grootste miskleunen waar ze nu aan kunnen denken te vermijden of uitsluiten.
    Oppassen voor de miskleunen waar ze niet aan denken of waar ze geen verstand van hebben :-(
  2. forum rang 4 Red_ 4 december 2020 14:05
    En tegen de tijd dat Vaccins 'genomen' kunnen worden, is er waarschijnlijk zoals ieder jaar het nieuwe virus. Wat moeten we hier nog mee dan?
    Ik kan me ook niet herinneren dat we ieder jaar hetzelfde griepprikje halen. Want die verandert ook ieder jaar. Covid-19 is volgend jaar vermoedelijk alweer ingehaald door een ander en uit de mode...
  3. geobeo 4 december 2020 14:48
    quote:

    Red_ schreef op 4 december 2020 14:05:

    En tegen de tijd dat Vaccins 'genomen' kunnen worden, is er waarschijnlijk zoals ieder jaar het nieuwe virus. Wat moeten we hier nog mee dan?
    Ik kan me ook niet herinneren dat we ieder jaar hetzelfde griepprikje halen. Want die verandert ook ieder jaar. Covid-19 is volgend jaar vermoedelijk alweer ingehaald door een ander en uit de mode...
    Lees je eens in. Dit wordt keer op keer herhaald door mensen die niet snappen dat influenza een ander virus is dan SARS-CoV2.

    Het is onzin.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 24 apr
    874,02
    -0,09% -0,77
  2. Pfizer Inc 24 apr
    26,270
    -0,19% -0,050

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links