Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX licht hoger na vaccindomper Pfizer

AEX licht hoger na vaccindomper Pfizer

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging vrijdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten overwegend kleine plussen zien. Berichten dat de Amerikaanse farmaceut Pfizer dit jaar minder coronavaccins kan leveren dan gehoopt zorgden voor enige terughoudendheid op de beursvloeren. Positieve geluiden over vooruitgang in de onderhandelingen over een extra coronasteunpakket van de Amerikaanse overheid gaven beleggers echter wat moed. Ook bleef de blik gericht op de onderhandelingen over een brexitdeal.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent hoger op 613,12 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 912,64 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen tot 0,7 procent. Frankfurt daalde een fractie.

Pfizer en de Duitse biotechnoloog BioNTech hebben volgens zakenkrant The Wall Street Journal hun plannen voor het aantal coronavaccins dat ze dit jaar kunnen leveren moeten bijstellen. Door problemen bij de levering van grondstoffen zouden ze geen 100 miljoen, maar 50 miljoen doses kunnen leveren. De Britse autoriteiten gaven eerder deze week als eerste ter wereld hun goedkeuring voor het gebruik van het vaccin van Pfizer en BioNTech. Het aandeel BioNTech daalde 2 procent in Frankfurt.

Shell

In de AEX ging olie- en gasconcern Shell aan kop met een winst van 1,6 procent, dankzij een stijging van de olieprijzen. Op de oliemarkt werd positief gereageerd op het akkoord van oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland om de olieproductie in januari licht te verhogen. Er mogen vanaf januari dagelijks 500.000 vaten extra worden opgepompt, ondanks dat de vraag naar olie nog altijd onder druk staat door de coronacrisis. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,6 procent tot 46,38 dollar. Brentolie kostte 1,8 procent meer op 49,59 dollar per vat.

Randstad was de grootste daler bij de Amsterdamse hoofdbedrijven, met een verlies van 0,7 procent. De uitzender is het slachtoffer geworden van hackers. Die zijn de systemen van het bedrijf binnengedrongen en hebben in ieder geval gegevens over de activiteiten van Randstad in de Verenigde Staten, Polen, Italië en Frankrijk in handen gekregen.

Air France-KLM

In de MidKap was luchtvaartcombinatie Air France-KLM de grootste stijger met een plus van 3 procent. Postbedrijf PostNL sloot de rij met een min van ruim 2 procent.

De euro was 1,2160 dollar waard, tegenover 1,2150 dollar een dag eerder.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Pfizer Inc

Gerelateerd

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 4 december 2020 09:58
  mensen worden straks massaal als proefkonijn gebruikt ,dit was al eerder bekent dat het vaccin op -70 graden getransporteerd moet worden kan alleen met droogijs om dit te maken is er niet genoeg c02 ,en in de praktijk als je heel even de koelruimte opent schiet de temperatuur omhoog dan is het vaccin onbruikbaar dit vacin trucje is puur om aandelenbubbel te creëren
  bron www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/11/10/hoe-v...
 2. [verwijderd] 4 december 2020 11:58
  quote:

  Flapappel schreef op 4 december 2020 10:14:

  [...]

  Ben benieuwd wanneer conspiracy gekkies zoals jij een keer worden gebanned van het forum.
  Er zijn toch best wel wat mensen sceptisch en voorzichtig. Wanneer is iets een samenzweringstheorie en wanneer is het gezond boerenverstand? Moet iedereen de mond gesnoerd worden? Zeker als men niet meer over risico's mag praten en er naar vragen gaat het toch veel op het Orwell scenario lijken. De overheid heeft hier natuurlijk duidelijk eigen schuld aan, er zijn heel veel problemen, die eerder alleen een risico waren, in de maatschappij waarover de overheid en MSM liever niet praat, bijv. eindeloze geldstromen naar het zuiden van Europa, de krimpende koopkracht, huizenmarkt, minder democratie, meer macht naar Brussel, over vertegenwoordiging van allochtonen in criminaliteit, islamisering en terreur door immigranten, toename in idiopatic chronic autoimmune disorders. En dan komt deze covid crisis er overheen. Toch niet vreemd dat heel veel mensen de overheid en MSM niet meer vertrouwen? Polarisatie is dan ook niets anders dan het verlies van vertrouwen in elkaar.

  Bron: www.tudelft.nl/tbm/pwe/case-studies/c...
 3. forum rang 6 TonyX 4 december 2020 12:40
  quote:

  suer schreef op 4 december 2020 09:58:

  mensen worden straks massaal als proefkonijn gebruikt ,dit was al eerder bekent dat het vaccin op -70 graden getransporteerd moet worden kan alleen met droogijs om dit te maken is er niet genoeg c02 ,en in de praktijk als je heel even de koelruimte opent schiet de temperatuur omhoog dan is het vaccin onbruikbaar dit vacin trucje is puur om aandelenbubbel te creëren
  bron www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/11/10/hoe-v...
  Wat een geluk van mensen met meer vrije tijd dan gezond verstand en kennis van zaken. De lage temperatuur is alleen nodig voor het lang kunnen bewaren van het vaccin. Aangezien Pfizer vooruitlopend op goedkeuring de gok heeft genomen om al te gaan produceren is de bewaartermijn van die eerste charges product maanden langer dan van alles wat na goedkeuring in no time de fabriek uit zal vliegen. Bewaren bij -18 zal straks zeker meanstream worden maar om ieder risico van afkeuring te voorkomen van de eerdere partijen zal men uit safety first bewaren bij -70 hebben aanbevolen en laten registreren.

  Bewezen is ook dat het vaccin gewoon in de koelkast bij 2-8 graden bewaard kan worden voor enkele dagen (bij de huisarts). Dus in de praktijk geen enkel probleem.

  Ik gun iedereen zijn of haar eigen mening maar niet hun eigen feiten. Maar sommige mensen vinden percepties en aannames belangrijker dan feiten.

  "When people meet facts that don't fit in their opinion, people tend to adapt these facts, not their opinion."

  Oscar Wilde
 4. Flapappel 4 december 2020 12:42
  quote:

  IceBear1 schreef op 4 december 2020 11:58:

  [...]

  Er zijn toch best wel wat mensen sceptisch en voorzichtig. Wanneer is iets een samenzweringstheorie en wanneer is het gezond boerenverstand? Moet iedereen de mond gesnoerd worden?

  Ik snap dat mensen sceptisch zijn, maar dat geeft geen enkele reden om wetenschap te negeren en te bagatelliseren. Wat weten normale burgers nou van vaccins en de wetenschap, helemaal niets. Maar toch heeft iedereen er iets over te zeggen. Waarom volgen we niet gewoon de mensen wiens expertise en werk het is om hier over na te denken? Waarom zitten er complotgekken hier op het forum te raaskallen zonder onderbouwing over onderwerpen waar ze niet voor gestudeerd hebben (of ze überhaupt wel ergens voor gestudeerd hebben).

  Iedereen mag er het zijne van vinden, maar experts weten het beter. De wetenschap weet het beter.
 5. Flowermountain 4 december 2020 12:42
  Iedereen heeft het recht om zijn mening te geven. Stop alleen om elkaar te overtuigen. Ik heb mijn mening maar ik hoef mijn buurman daarmee niet te overtuigen. Leef je eigen leven en neem je eigen beslissingen. Ik wordt moe van alle mensen die andere iets willen opdringen. Dat doet de overheid al meer dan genoeg. Wil je geen vaccin, prima. Wil je het wel, ook goed het is jouw keuze. Maak je niet zo druk over andere s.v.p.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links