Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

OPEC+ gaat iets meer olie produceren vanaf januari

OPEC+ gaat iets meer olie produceren vanaf januari

WENEN (AFN/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC en enkele bondgenoten zoals Rusland hebben besloten de olieproductie in januari licht te verhogen. Er mogen vanaf januari dagelijks 500.000 vaten extra worden opgepompt, ondanks dat de vraag naar olie nog altijd onder druk staat door minder vraag als gevolg van de coronacrisis. Maandelijks zal daarna worden gekeken wat er verder moet gebeuren.

Nadat de oliemarkt in maart was ingestort spraken de OPEC en Rusland, ook wel bekend als OPEC+, af dat de olieproductie met 9,7 miljoen vaten per dag zou worden verminderd. De afgelopen maanden werd dat geleidelijk aan alweer iets versoepeld zodat er nu ten opzichte van voor de afspraken 7,7 miljoen vaten per dag minder worden geproduceerd.

Volgens de afspraken uit april zou in januari een verdere versoepeling plaatsvinden. Temidden van een tweede lockdown in grote delen van Europa wilde Saudi-Arabië dat die versoepeling drie maanden vooruit zou worden geschoven. Met name Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten wilden daar niet aan. De nu afgesproken verruiming van de productie is minder groot dan wat oorspronkelijk gepland was.

Door de onenigheid werd de vergadering van de OPEC+ enkele dagen vooruit geschoven. eigenlijk zou die dinsdag plaatsvinden, maar de olieproducerende landen hadden meer tijd nodig om tot een compromis te komen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mojo 4 december 2020 00:46
  quote:

  Ketelbinkie02 schreef op 3 december 2020 22:42:


  Een stijgende olieprijs, betekent een stijgende koers en ik ben erbij voor de wat langere rit, originele aankoop rond de € 10,- verkocht tegen de € 16,- en er weer in laag bij de € 14,-, dus nu vasthouden en laten rijzen.


  Jij mag op je borst klopprn.... Toen de koers rond de 10 euro stond dacht iedereen dat de wereld verging en we in een berenvel gingen lopen ... Door de reisbeperkingen kon ik niet aan berenvel komen, ik kan moelijk in m'n naakie lopen nie waar? Dus ben maar blijven zitten en het pakte goed uit wat de koers betreft. Maar ik hoef het te verkondigen, ik wacht wel even tot de koers van 18 euro...Dan zit ik warmpjes bij zonder berenvel...
 2. Banana 4 december 2020 08:14
  Het lijkt niet zo maar toch is het wel: een lage olieprijs is erg nadelig voor het milieu.
  Dan komt de investering voor duurzaam energie maar moeizaam op gang.
  En dan plotseling als de olie bijna op is dan moet er naarstig naar groene energie gezocht worden, wat niet altijd lukt. En dan komt kernenergie toch om de hoek kijken.
  Maar deze veranderingen kunnen niet plotseling. En bevolkingstoename naar 10 miljard.
  En die willen allemaal energie gebruiken.
  Mensen toch, ga toch bezinnen als 1 ras met name de homo sapiens.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A

17,882 15:40
+0,102 +0,57%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links