Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Ex-topman Goldman Sachs wil niet betalen voor fraudeschandaal'

'Ex-topman Goldman Sachs wil niet betalen voor fraudeschandaal'

NEW YORK (AFN) - Gary Cohn, voormalig president van Goldman Sachs, weigert te betalen om zo boete te doen voor een groot fraudeschandaal in Maleisië waar de Amerikaanse zakenbank bij betrokken was en miljardenboetes voor kreeg opgelegd. Goldman Sachs had hem gevraagd ruim 10 miljoen dollar aan beloning terug te betalen om zo een gebaar te maken en te helpen de reputatie van de bank op te poetsen, maar bronnen zeggen tegen persbureau Bloomberg dat Cohn nog niet met dat geld over de brug is gekomen.

Goldman Sachs maakte in oktober bekend tientallen miljoenen aan beloning en bonussen terug te vorderen of in te houden van zittende en voormalige topbestuurders zoals topman David Solomon, oud-baas Lloyd Blankfein en dus ook Cohn die tussen 2006 en 2016 de rol van president vervulde bij de bank. Daarna was Cohn tot maart 2018 economisch topadviseur van president Donald Trump. De andere bestuurders hebben ingestemd, maar Cohn heeft nog geen geld overgemaakt. Hij kan hier niet toe gedwongen worden.

De topbestuurders zijn niet beschuldigd van directe betrokkenheid bij het fraudeschandaal rond het Maleisische staatsfonds 1MDB, maar Goldman Sachs vindt dat er wel een bepaalde aansprakelijkheid moet zijn voor schandalen die plaatsvinden onder hun leiding. Dat zou volgens de bank moeten bijdragen aan het herstellen van de reputatie van het bedrijf.

Goldman Sachs sloot eerder grote deals voor het Maleisische staatsfonds. De voormalige premier van het land, Najib Razak, zou via het fonds grote sommen geld hebben laten wegsluizen. De Maleisische regering richtte 1MDB in 2009 op als investeringsfonds voor economische ontwikkeling. De Amerikaanse justitie schat dat er miljarden dollars uit het fonds zijn verdwenen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Goldman Sachs Group

Gerelateerd

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Rowi62 3 december 2020 14:08
  Het imago van GS poets je daar niet mee op. De schandalen rijgen zich daar aaneen al jaren. Slimme creatieve net binnen de wet vallende oplossingen voor klanten en achter hun rug tegengestelde posities innemen; derivaten om de Griekse of was het Turkse balans op te poetsen en in Maleisie tja dat was het plan van een corrupte premier.
 2. forum rang 5 geobeo 3 december 2020 14:25
  quote:

  De amateur schreef op 3 december 2020 14:12:


  Je moet al in het contract van topbestuurders opnemen dat bij fraude ze alle bonussen kwijtraken. Sterker nog ik vind al je verdienste inleveren.


  En geen gevangenisstraf? Als je een broodje bij de appie jat krijg je nog meer straf dan dat.

  Als je het contract en de bonus opzegt van die bestuurders hebben ze nog steeds miljoenen en leven ze in vrijheid. Denk je dat ze daar mee zitten?
 3. forum rang 4 andre68 3 december 2020 14:35
  Bloedzuigers zij het inderdaad. Inderdaad veel geld "verdienen" door tegengestelde posities in te nemen door (voor?)kennis bij klanten.
  Of aandelen de put in te praten/op te hemelen nadat posities zijn ingenomen.
  Waarschijnlijk lastig aantoonbaar/wettelijk te bewijzen, maar zo werkt het wel.
  Hoe kan je anders zo gierend rijk worden terwijl je eigenlijk niets produceert.
 4. forum rang 6 Go Go Go ! 3 december 2020 14:59
  De zakenbank die al jaren het ene schandaal aan het andere rijgt. Een bijzonder foute instelling. Het zegt ook wel wat over de bedrijven die nog steeds zaken met dit gedrocht willen doen.

  Heeft er bijna de schijn van dat je bij je sollicitatie aan moet kunnen tonen dat je tot in je vingertoppen fout bent wil je er aangenomen willen worden. Maar “eens GS, altijd GS”. Bedrijven en supranationale instellingen zijn vergiftigd tot op het bot met de ex-bankiers van GS. Zo wordt GS kennelijk mede in stand gehouden.
 5. forum rang 8 Kaviaar 3 december 2020 16:58
  quote:

  Pavlov44 schreef op 3 december 2020 16:57:


  Jammer maar begrijpelijk, Gary Cohn had net een nieuwe Sunseeker gekocht. Zit dus niks anders op voor GS om dan maar wat kleine ondernemers en beleggers een loer te draaien om die 10 miljoen bij elkaar te krijgen... anders komt het niet meer goed met hun reputatie natuurlijk.


  Daar zijn ze heer en meester in om anderen hun geld te ontfutselen. Op welke manier dan ook.
18 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Goldman Sachs Group 370,890 07 mei
+4,920
+1,34%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare