Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KBC positief verrast over Aegon-deal Oost-Europa

KBC positief verrast over Aegon-deal Oost-Europa

AMSTERDAM (AFN) - Dat verzekeraar Aegon zijn activiteiten in Centraal en Oost-Europa (CEE) van de hand heeft gedaan voor een bedrag van 830 miljoen euro wekt verbazing bij analisten van KBC Securities. Ze stelden dat de deal voor Aegon veel gunstiger uitpakt dan waar rekening mee was gehouden en verhoogden hun advies op Aegon van hold naar buy met een koersdoel van 3,90 euro.

Aegon maakte bekend de CEE-divisie te verkopen aan de Oostenrijkse branchegenoot Vienna Insurance Group voor 830 miljoen euro. KBC had verwacht dat het onderdeel zo'n 600 miljoen euro zou opleveren. De deal schept volgens KBC vertrouwen in de koers van de nieuwe topman Lard Friese van Aegon.

Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat toekomstige deals net zo gunstig voor Aegon zullen uitpakken, aldus KBC. Maar wel lijkt het erop dat Aegon onder Friese met een aantal lastige dossiers zal doorpakken.

Ook analisten van ING zijn positief over de deal. De hoge prijs geeft volgens hen aan dat er veel gegadigden waren. Dat Aegon de opbrengst van de verkoop gaat gebruiken om de schulden te verkleinen, valt ook goed. Volgens de marktkenners past de manier van communiceren over de deal ook in de stijl van Friese, die niet te veel belooft, maar dan met betere resultaten komt. Zij kijken uit naar de investeerdersdag van Aegon volgende week. ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 2,40 euro.

Het aandeel Aegon noteerde maandag rond 10.40 uur 3 procent hoger op 3,15 euro in een lichtgroene AEX-index.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon
KBC Groep

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Aegon 3,905 17:35
    -0,074
    -1,86%
  2. KBC Groep 61,940 17:37
    -0,220
    -0,35%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare