Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Zwitserse justitie onderzoekt corruptie bij SBM-dochters

Zwitserse justitie onderzoekt corruptie bij SBM-dochters

AMSTERDAM (AFN) - De Zwitserse justitie vermoedt dat drie dochterondernemingen van maritiem dienstverlener SBM Offshore niet genoeg hebben gedaan om corrupte betalingen te voorkomen tussen 2005 en 2012. SBM laat weten verrast te zijn door het Zwitserse onderzoek omdat het gaat om oneerlijke verkooppraktijken die al geschikt zijn met Nederland, de Verenigde Staten en Brazilië.

"We hadden dit niet verwacht, aangezien de Zwitserse autoriteiten al vanaf de schikking in Nederland in 2014 bij de zaak betrokken zijn", zegt bestuurslid Erik Lagendijk. SBM Offshore gaat de Zwitsers om opheldering vragen.

SBM kwam er in 2012 achter dat medewerkers in onder meer Brazilië zich schuldig hadden gemaakt aan oneerlijke verkooppraktijken. De onderneming zou tussen 2007 en 2011 honderden miljoenen dollars aan commissies hebben betaald aan buitenlandse handelsagenten.

Het leeuwendeel van dat geld ging naar Brazilië, maar ook in Angola en Equatoriaal Guinea waren zaken niet in de haak. SBM trof schikkingen met justitie in Brazilië, Nederland en de Verenigde Staten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 148,200 17:35
    -3,200
    -2,11%
  2. SBM Offshore 14,730 17:35
    -0,240
    -1,60%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare