Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Aegon verkoopt activiteiten in Centraal- en Oost-Europa

Aegon verkoopt activiteiten in Centraal- en Oost-Europa

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar Aegon heeft zijn Centraal- en Oost-Europese tak verkocht aan de Oostenrijkse branchegenoot Vienna Insurance Group (VIG). Het gaat om het verzekerings-, pensioen- en vermogensbeheer in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije. Daarvoor betaalt VIG 830 miljoen euro.

"We scherpen onze strategische focus aan en richten ons daarbij op die landen en activiteiten waarmee Aegon de meeste waarde kan creëren", zegt topman Lard Friese van Aegon. Volgens de verzekeraar vertegenwoordigt de verkoop van 830 miljoen euro 2,6 keer de boekwaarde van de onderdelen per 30 juni 2020.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouders en mededingingsautoriteiten. De verkoop wordt naar verwachting in de tweede helft van 2021 afgerond. De opbrengst wordt onder meer gebruik om de schulden te verlagen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 aandeeltje! 29 november 2020 22:46
  quote:

  Crashtender schreef op 29 november 2020 21:41:


  Ik heb een vraag

  Als een bedrijf onderdelen verkoopt,dan verkopen ze toch ook gelijk een stuk winst/inkomsten/omzet?

  Neem aan dat Aegon ook geld verdiend aan de verkochte onderdelen of waren die onderdelen verlieslijdend?  Ken de cijfers niet verder.
 2. forum rang 6 Japio_ 30 november 2020 05:56
  quote:

  Doordenker schreef op 29 november 2020 23:28:


  2,5 x de boekwaarde wordt betaald ! Dus UP die koers morgen. Eerdere berichten waren “meer “ dan € 500 miljoen en dan is 850 dus héél royaal daar boven.


  Een verschil van minder dan een duppie per aandeel, da's net genoeg voor een rondje gebak.
 3. forum rang 4 marcel13 30 november 2020 09:54
  Aegon verkoopt Oost-Europese takken voor 830 miljoen euro
  Verzekeraar Aegon verkoopt de takken rond verzekeren, pensioenen en vermogensbeheer in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije. Topman Friese kondigde in augustus aan het bedrijf te verkleinen.

  Verzekeraar Aegon heeft activiteiten in een aantal Oost-Europese landen voor 830 miljoen euro verkocht aan de Vienna Insurance Group. Dat heeft de verzekeraar zondag bekendgemaakt. Het gaat om activiteiten rond verzekeren, pensioenen en vermogensbeheer in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije.

  Aegon zegt de de Oost-Europese takken te verkopen om de eigen „strategische focus” te verscherpen. „We richten ons daarbij op die landen en activiteiten waarmee Aegon de meeste waarde kan creëren”, aldus topman Lard Friese. De verkoop zou de verzekeraar 362 miljoen boekwinst opleveren.

  Friese werd in mei aangesteld als topman om verbetering te brengen in de cijfers van het al kwakkelende Aegon. Bij zijn eerste cijferpresentatie in augustus impliceerde hij dat Aegon zou krimpen. Voor de verkoop van de Oost-Europese takken was de verzekeraar in meer dan twintig landen actief.

  De eerste halfjaarcijfers van 2020 vielen tegen: de verzekeraar behaalde 202 miljoen euro winst, 67 procent minder dan in dezelfde maanden een jaar eerder. De verzekeraar deed het vooral relatief slecht in de Verenigde Staten, vanwege de verspreiding van het coronavirus daar. Het land is samen met het Verenigd Koninkrijk en Nederland een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Aegon.

  www.nrc.nl/nieuws/2020/11/29/aegon-ve...
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon 3,756 17:29
-0,028
-0,74%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links