Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techbedrijven stuwen Japanse beurs

Techbedrijven stuwen Japanse beurs

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag opnieuw hoger gesloten. Vooral de grote technologiebedrijven waren in trek in navolging van de koerswinsten onder de Amerikaanse branchegenoten. De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten overwegend kleine winsten zien. Beleggers deden het rustig aan na de recente sterke opmars en namen weinig risico aangezien Wall Street dicht blijft vanwege de viering van Thanksgiving Day.

De Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk 0,9 procent in de plus op 26.537,31 punten, na een negatief begin van de handelsdag. Beleggers pikten de techbedrijven weer op na de recente koersdalingen in de sector. Techinvesteerder en telecomconcern SoftBank, een zwaargewicht in de Japanse hoofdindex, dikte 3,2 procent aan. Computerspelletjesmaker Nintendo kreeg er 4,6 procent bij en chipmachinefabrikant Tokyo Electron steeg 3,3 procent.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent hoger en in Hongkong klom de Hang Seng-index 0,2 procent. De Chinese webwinkel JD.com won 0,9 procent. Het gezondheidsplatform JD Health, een onderdeel van JD.com, wil volgens persbureau Reuters 3,5 miljard dollar ophalen met zijn beursgang. De beursintroductie, die naar verwachting op 8 december zal plaatsvinden, zal daarmee de grootste zijn dit jaar in Hongkong.

De Kospi in Seoul steeg 0,7 procent, na het besluit van de Zuid-Koreaanse centrale bank om de rente conform verwachting ongewijzigd te laten op het historisch lage niveau van 0,5 procent. De Australische All Ordinaries in Sydney bleef achter met een verlies van 0,7 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links