Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING-baas: ook na corona kan helft van werk vanuit huis

AMSTERDAM (AFN) - De ruim 53.000 werknemers van ING kunnen ook na het einde van de coronapandemie de helft van hun werk vanuit huis doen. Dat zei topman Steven van Rijswijk in een gesprek met journalisten. "Het is duidelijk dat er een andere balans zal zijn dan voor corona", schetst hij de toekomst voor zijn personeel.

Op dit moment werkt 80 procent van al het ING-personeel vanuit huis, nu het coronavirus in veel landen aan een tweede of zelfs derde opleving bezig is. De ervaringen van nu leren dat er veel mogelijk is op het vlak van werken op afstand. Daarmee wordt ook de rol van kantoorruimtes en de inrichting daarvan anders, legt Van Rijswijk uit. "Het zou best weleens kunnen worden als voetbalkantines. Je komt eerst in een groep bij elkaar voor informeel overleg op kantoor, en gaat vervolgens naar huis om daaraan verder te werken."

Dat ING-personeel voor 50 procent vanuit huis kan werken, is volgens de topman geen regel maar een "basisaanname". Op dit moment onderzoekt de bank in acht landen via welke richtlijnen dat kan. Daarbij is er ook aandacht voor de regelgeving in de verschillende landen waar de bank actief is.

Extra drukte

De grootbank schaart zich achter een groeiend aantal bedrijven dat personeel permanent een deel van het werk thuis wil laten doen. Telecombedrijf KPN meldde dinsdag al te onderzoeken of het met minder kantoren toekan. Grote Amerikaanse techbedrijven, waaronder Microsoft en Twitter, kondigden ook al toekomstplannen aan waarbij werken vanuit huis een vast onderdeel van de werkweek wordt.

Waar ING volgend jaar meer werk verwacht, is de afdeling bijzonder beheer, waar zakelijke klanten met acute financiële problemen worden ondergebracht. Op dit moment is er nog geen sprake van extra drukte op deze afdeling, maar de bank heeft al wel extra personeel daarvoor ingezet. Volgens Van Rijswijk zorgen steunmaatregelen vanuit de overheid en banken er nu nog voor dat zakelijke klanten ondanks de tweede lockdown overeind blijven. "Voor een toename van bijzonder beheer is het nog wat vroeg. Betaalpauzes van banken duren vaak tot het einde van dit jaar en in sommige gevallen nog langer."

ING zelf verleende sinds de coronacrisis wereldwijd ongeveer 200.000 betaalvakanties aan klanten. Zo'n 60 procent daarvan was voor zakelijke klanten en 40 procent voor huishoudens. Dat uitstel werd vooral in april, kort na de eerste wereldwijde virusuitbraak, verleend.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Ava ING keurt alle agendapunten goed
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 november 2020 21:02
    quote:

    objectief schreef op 25 november 2020 20:53:

    [...]

    Je kunt enkel voor jezelf spreken; mijn ervaring is dat de prestaties veel beter zijn omdat men uren bespaard aan reistijd/voorbereiding/stress.
    Ik werk al meer dan 15 jaar vanuit huis en mis die uren bij het koffie automaat ook geen minuut. Rustig de dingen doen zonder een kantoortuin. Nu heb ik wel een kantoor die er geschikt voor is (whiteboard enz enz).
  2. [verwijderd] 26 november 2020 06:50
    ik kijk af en toe een half uurtje mee bij een ING-medewerker die via een onbeveiligde wifi verbinding werkt, gewoon iemand uit de straat waarschijnlijk.

    Het enige kwetsbare dat voorbij komt zijn persoonsgegevens(NAW), op thuis nivo wordt er niet in de banksystemen gepoerd.

    Ik denk dat die medewerkers de hele dag mutaties doorvoeren, simpele input, simpele output, maar iemand moet het doen natuurlijk!

    Ik denk ook dat de productie bij thuiswerkers hoger ligt dan bij soortgelijke medewerkers in die spiegel paleizen in de ons bekende bedrijven parken.

    Alle sociale verplichtingen, dresscodes, reiskosten/woon werkverkeer worden overgeslagen, superieuren die het een en ander controleren zien duidelijk meer productie/output.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

14,664 12:32
-0,006 -0,04%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links