Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Salesforce wil chatdienst Slack overnemen'

NEW YORK (AFN/RTR) - Softwarebedrijf Salesforce heeft chatdienst Slack Technologies, die met name populariteit geniet onder zakelijke gebruikers, benaderd met een overnamevoorstel. Dat zeggen bronnen tegen zakenkrant The Wall Street Journal. Op Wall Street schoot de koers van Slack hard omhoog na de berichten.

Naar verluidt ligt het overnamevoorstel hoger dan 17 miljard dollar, de beurswaarde van Slack voordat het nieuws naar buiten kwam. Het aandeel steeg met wel 32 procent na de berichtgeving over de toenadering, waardoor de marktwaarde van Slack naar meer dan 20 miljard dollar ging. Het aandeel Salesforce daalde juist meer dan 4 procent. De bedrijven wilden geen commentaar geven.

Het is volgens The Wall Street Journal niet zeker dat er een deal gesloten gaat worden. Het zou de grootste overname voor Salesforce ooit zijn. Slack heeft de afgelopen tijd flink geprofiteerd van het vele thuiswerken door werknemers die de chatdienst gebruiken om met elkaar te communiceren.

Grote concurrentie

Slack is een rivaal van onder meer Microsoft op het gebied van kantoorcommunicatiediensten en kampt dus wel met grote concurrentie. De producent van zakelijke software Oracle zou mogelijk met een tegenbod op Slack kunnen komen. Oracle zou op die manier zijn eigen positie kunnen verbeteren.

In de afgelopen jaren is Salesforce al flink op overnamepad geweest. Volgende week komt het Amerikaanse bedrijf met kwartaalcijfers naar buiten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Microsoft

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Microsoft Corporation

283,950 09:00
+22,950 +8,79%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links